Consumul americanilor- Un autoportret al societatii americane

0
471

Ar putea fi in afara subiectului (construirea unei case) dar acest blog e un lucru alunecos, care sa speram ca va continua sa evolueze. Saptamana viitoare speram sa va aducem cateva postari referitoare la constuirea acestei case. Ne asteptam la un suvoi de numere despre ce urmeaza sa investim si cum o vom construi.Intre timp priviti imaginile naucitoare si deloc exagerate ale fotografului Chris Jordan. Aceasta serie se intituleaza „Goana Numerelor: Un autoportret al Americii” in care examineaza un aspect perturbant al culturii americane contemporane, fata de austeritatea statisticilor. Aceste serii evalueaza enormul consum personal si national. Fiecare imagine portretizeaza o cantitate specifica dintr-un produs consumat sau utilizat in Statele Unite: 2 milioane de sticle de plastic, numarul folosit in US la fiecare 5 minute. Imaginile reprezentand aceste cantitati au un efect diferit fata un sir de numere, ca cele pe care le gasim zilnic in articole sau carti. Statisticile suna abstract si anestetic, facand dificile costientizarea si intelegerea vanzarilor de 3,6 milioane SUV pe an,spre exemplu: 15 milione de coli albe echivaland cu consumul pe 5 minute,106 000 doze de aluminiu echivaland cu consumul pentru 30 secunde, sau 426000 celulare retrase zilnic. Acest proiect examineaza vizual aceste dimensiuni uriase si bizare social a urmelor detaliate pe larg in mod intrinsec asamblandu-le in mii de fotografii mai mici. Aceste fotografii trebuie vazute personal pentru a le aprecia in mod real, scala lor fiind uriasa. Daca sunteti in NYC sau LA vizitati galeriile sale.

Mult dupa aceasta:

Daca vreti sa evitati adaugarea a 60 mil de sticle de plastic consumului, luati in considerare cateva optiuni:

  • Utilizati un container de aluminiu sau otel inoxidabil pentru transportul apei.Sigg are cateva grozave sau gasiti la Greenfeet.
  • Folositi apa de la robinet. Daca nu va place gustul, utilizati un filtru. Depozitati apa in sticle la frigider pentru improspatare rapida.
  • Invatati mai multe despre subiect, apoi transmiteti temerile voastre legiuitorilor locali, care stabilesc politica. Vizitati urmatoarele situri web: The Container Recycling Institute, Our stolen Future si Ecology Center( Institutul de reciclare a ambalajelor, Viitorul nostru furat si Centrul ecologic)
  • Sustineti initiativele care va dau bani cand returnati ambalajele refolosibile. Bottle Bills este cel mai prietenos din punct de vedere al protejarii mediului, pentru ca e cel mai eficient in colectarea de sticle si doze folosite.
  • Donati banii pe care i-ati cheltui pentru apa imbuteliata in sticle de plastic actiunilor caritabile care se straduiesc sa aduca apa potabila la robinet si masuri igienice milioanelor din lumea intreaga care nu au acces la ele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.