Consumul de nuci si alune scade colesterolul

O analiza a 25 de studii in care au fost implicate aproximativ 600 de persoane a demonstrat ca un consum mediu zilnic de 67 grame de nuci poate reduce nivelul colesterolului cu pana la 7,4%.consumul de nuci

Toti participantii la amplul studiu au mancat, timp de trei pana la opt saptamani, cate 67 de grame de alune. La final, specialistii au constatat ca, in afara imbunatatirii nivelului colesterolului, nucile au scazut si numarul trigliceridelor, acele grasimi considerate responsabile pentru aparitia bolilor cardiovasculare.

In ciuda rezultatelor optimiste, specilistii spun ca efectele sunt mai putin vizibile in cazul persoanelor supraponderale.

„Efectele consumului de nuci sunt influentate de cantitatea acestora, nu de modul in care sunt pregatite”, spune cercetatorul Joan Sabate, citat de BBC.

De aceeasi parere este si Ellen Mason, specialist in cardiologie la Fundatia British Heart, insa ea recomanda consumul de nuci sau alune nesarate.

„Cu exceptia celor sarate, oferite clientilor in berarii, toate alunele si nucile sunt benefice organismului”, spune ea.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *