Guvernele lumii nu ajuta la conservarea biodiversitatii

0
457

Guvernele lumii nu au reusit sa atinga scopurile pentru reducerea pierderii biodiversitatii pana in 2010 si sunt necesare mai multe actiuni pentru a conserva ecosistemele, se arata intr-un raport al Natiunilor Unite.biodiversitatea lumii

Peste 190 de tari au cazut de acord in 2002 sa diminueze pierderea biodiversitatii pana in 2010, insa nu s-a observat inca o diferenta considerabila.

Secretarul general al Natiunilor Unite, Ban Ki-moon a declarat ca vor exista consecinte grave pentru toata lumea daca aceste pierderi nu sunt oprite. Majoritatea habitatelor din intreaga lume se micsoreaza si aproape un sfert din speciile de plante sunt amenintate cu disparitia. Numarul speciilor de vertebrate a scazut cu o treime in perioada 1970-2006.

„Biodiversitatea este strans legata de functiile ecosistemului de care depindem si noi pentru a ne asigura mancarea si apa. Actualul curent arata ca ne indreptam catre o reducere catastrofala a numarului ecositemelor”, a explicat Ban, citat de Reuters.

In raport se arata ca exista un progres mare in ceea ce priveste reducerea ratei de disparitie a padurilor tropicale in unele regiuni, insa habitatele marine si recifele de corali inca sunt in pericol de disparitie.

Principalele cauze ale pierderii biodiversitatii sunt schimbarile climatice, poluarea, schimbarile habitatelor, supraexploatarea si aparitia unor specii noi de vietuitoare.

„Cu resurse adecvate si cu o politica buna putem avea ustensilele necesare pentru a opri pierderea biodiversitatii”, se arata in studiu.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.