Consumul mare de fructe si legume ii face pe oameni mai fericiti

Consumul mare de fructe ?i legume îi face pe oameni mai ferici?i
Consumul mare de fructe si legume ii face pe oameni mai fericiti
Consumul mare de fructe si legume ii face pe oameni mai fericiti

Consumarea unei mari cantitati de fructe si legume ii poate face pe oameni mai fericiti, sustin cercetatorii australieni de la Universitatea din Queensland, informeaza Agerpres.

Un studiu care a implicat mai mult de 12.000 de oameni, a demonstrat ca opt sau mai multe portii de fructe si legume pe zi imbunatateste starea mentala.

Cercetatorul Redzo Mujcic de la Universitatea din Queensland a declarat la un post de radio local ca orientarile actuale privind consumul de fructe si legume au fost in mare parte axate pe sanatatea fizica, si nu pe sanatatea mentala.

Acest studiu a urmarit alegerile oamenilor in ceea ce priveste fructele si legumele si a facut o evaluare a acestor preferinte in relatie cu nivelul de satisfactie, stres si vitalitate al persoanelor respective.

Starea de fericire se instaleaza pe masura ce fructele si legumele sunt consumate, insa exista nivele optime, a declarat acesta la Australian Broadcasting Corporation (ABC). „Consumand aproximativ cinci fructe si cinci legume pe zi putem deveni mai fericiti decat suntem in mod obisnuit”, a afirmat Mujcic.

Nivelul optim de zece portii de fructe si legume consumate in decursul unei zile este atins de mai putin de 10 la suta din cei intervievati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *