Contacteaza-ti deputatul! Salvati Rosia Montana

  0
  374
  Rosia Montana: Fundatia Culturala Rosia Montana sustine ca mai exista trei documente care nu au fost inca desecretizate
  Contacteaza-ti deputatul!

  Dragi sustinatori ai campaniei Salvati Rosia Montana,

  Proiectul de modificare a Legii Minelor 85/2003 initiat de senatorii  Toni Grebla (PSD) si Ion Ruset (PDL) (http://www.cdep.ro/proiecte/2009/500/40/9/se549.pdf) este pe cale de a fi introdus pe Ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor in sesiunea de toamna.  Intre modificarile propuse exista prevederi neconstitutionale, care ar incalca grav drepturi fundamentale ale omului, de exemplu dreptul la proprietate. Daca proiectul de lege este aprobat, oamenii din Rosia Montana si din orice zona in care exista o concesiune miniera detinuta de o companie privata vor putea fi expropriati fortat de catre o companie privata pentru un proiect de interes privat!

  Acum este momentul sa actionam direct si sa ne protejam dreptul la viata si la proprietate! Azi e vorba de o proprietate din Rosia Montana, maine poate fi vorba de proprietatea ta! Sa nu lasam ca acest precedent sa fie creat!

  Contacteaza-l direct pe deputatul care te reprezinta (ales in colegiul uninominal din care faci parte) pentru a-i cere sa nu voteze proiectul de  modificare al legii minelor. Inmaneaza-i petitia impotriva proiectului de modificare a legii minelor, pe care o gasesti pe http://www.rosiamontana.net/, semnata de tine si de cat mai multe persoane (rude, prieteni, vecini, colegi, orice persoana din imediata ta apropiere). Cere-i deputatului tau sa isi faca publica pozitia si sa discute si cu alti colegi de partid despre votul impotriva legii minelor.

  1. Cum afli care e colegiul tau uninominal?

  Intra pe http://www.euroavocatura.ro/colegii_uninominale_alegeri_2008.php cauta judetul tau si apoi numarul colegiului uninominal in functie de strada pe care stai.

  2. Cum afli care e deputatul ales in colegiul tau uninominal?

  Intra pe http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.ce?leg=2008 cauta judetul tau si vezi care e deputatul ales in colegiul uninominal din care faci parte.

  3.  Cum afli adresa biroului parlamentar?

  Da click pe numele deputatului pentru a afla mai multe informatii despre el, datele de contact precum si adresa si contactele biroului parlamentar. Suna sau deplaseaza-te personal la biroul parlamentar pentru a-ti programa o audienta cu deputatul tau.

  4. Ce fac daca nu il gasesc?

  Daca nu il poti contacta direct pe deputatul tau, ia legatura direct cu seful sau de cabinet si prezinta-i petitia si ingrijorarile tale. Cere sa ti se inregistreze petitia la biroul parlamentar, pastreaza numarul de inregistrare si cere un raspuns in scris la solicitarile petitiei. Insista!

  5. Ce fac dupa aceea?

  Trimite-te un email la adresa [email protected] pentru a ne povesti cum a decurs intalnirea.  Urmareste procesul legislativ pentru a vedea daca deputatul tau a votat conform promisiunii. Trimite-ne copii dupa petitiile semnate sau tabelele de semnaturi scanate la aceeasi adresa de e-mail sau prin posta la Str. David Ferencs (Francisc), nr 10, ap. 5 Cluj-Napoca, Jud. Cluj, 400102 Romania.

  Noi vom centraliza petitiile si audientele din intreaga tara si iti vom trimite cu prioritate, toate noutatile si informatiile!

  Actioneaza acum! Cu cat suntem mai multi cu atat avem mai multe sanse de reusita!

  Cu prietenie,

  echipa „Salvati Rosia Montana”

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.