Containere si platforme de colectare a deseurilor in toate satele judetului Olt

0
480
Containere ?i platforme de colectare a de?eurilor în toate satele jude?ului Olt
Containere şi platforme de colectare a deşeurilor în toate satele judeţului Olt
Containere si platforme de colectare a deseurilor in toate satele judetului Olt
Containere si platforme de colectare a deseurilor in toate satele judetului Olt

Toate localitatile din judetul Olt, inclusiv toate satele, vor avea platforme de depozitare si containere noi pentru colectarea selectiva a deseurilor, in conditiile in care in aceasta saptamana a inceput amenajarea platformelor, in cadrului proiectului cu o valoare de aproximativ 39 milioane de euro,”sistem integrat de management al deseurilor”, a declarat miercuri, consilierul presedintelui Consiliul Judetean Olt, Miruna Ginerica.
Aceasta a mentionat ca proiectul privind colectarea si depozitarea deseurilor este in curs de implementare in judet si se va incheia la finalul anului 2014, data la care vor fi inchise depozitele din orase, vor fi finalizate statiile de transfer precum si depozitul ecologic zonal de la Balteni.

„Vor fi amenajate peste 5.400 de platforme pentru containerele de deseuri menajere, vor fi distribuite in localitati peste 6.600 de pubele pentru colectarea selectiva a deseurilor, ambele procese fiind acum in derulare. Se construiesc patru statii de transfer in orasele Scornicesti, Bals, Caracal si Corabia, stadiul actual al acestor lucrari fiind de 20%, dar in paralel se si inchid si ecologizeaza vechile depozite neconforme din Slatina, Caracal, Corabia, Bals, Scornicesti si Draganesti. In luna august incep si lucrarile de constructie a depozit ecologic zonal pentru deseuri din comuna Balteni”, a explicat Miruna Ginerica.

Depozitul zonal, ale carui costuri de amenajare se ridica la aproximativ 35 milioane lei, trebuie realizat in termen de 16 luni de la inceperea lucrarilor, respectiv de saptamana viitoare, cand va fi deschis santierul.

Licitatia pentru constructia depozitului de la Balteni a fost facuta in luna iulie anul trecut, insa au urmat diferite contestatii care au fost solutionate in instanta definitiv abia vara aceasta.

Prin implementarea proiectului mentionat, care beneficiaza de finantare nerambursabila de peste 30 milioane de euro, reprezentantii Consiliului Judetean Olt apreciaza ca vor fi create 300 de noi locuri de munca, atat in perioada de construire a obiectivelor, cat si pentru functionarea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.