Continua interesul firmelor italiene pentru sectorul energiei din surse regenerabile din Romania

Continua interesul firmelor italiene pentru sectorul energiei din surse regenerabile din Romania
Continua interesul firmelor italiene pentru sectorul energiei din surse regenerabile din Romania

Camera de Comert Italiana pentru Romania a organizat joi, 7 martie, workshop-ul tehnic “Fazele procesului de autorizare. Piata Certificatelor Verzi si a energiei. O analiza cu protagonistii filierei”, la sala de conferinte a targului Enreg Arad.

La eveniment au participat peste 100 de firme din Italia, interesate sa intre pe piata energiei din Romania.

Workshop-ul, moderat de Secretarul General CCIpR, Adrian Dimache, a imbracat forma unei discutii cu unii dintre protagonistii pietei din Romania: Daniele Iacona (Cabinetul de avocatura Schoenherr si Asociatii), Guglielmo Martino (Energy and Services) si Ambrogio Cassini (Repower Romania).

Argumentele abordate au privit ultimele noutati legislative, elementele fundamentale ale procesului de autorizare, modalitatile de vanzare, preturile si volumul Certificatelor Verzi (CV), rolul trader-ilor si al distribuitori, cota de achizitie obligatorie stabilita de ANRE si alte tematici de interes pentru cei care doresc sa fie informati cu privire la intrarea pe piata energiei verzi din Romania.

Au fost, de asemenea, subliniate atentia si preocuparea in ceea ce priveste stabilitatea legislativa in sectorul energiilor regenerabile din Romania, avand in vedere informatiile aparute recent in presa din partea Ministerului Energiei.

CCIpR a fost prezenta cu un Info Point propriu in cadrul targului ENREG Arad in intervalul 6-8 martie, targ dedicat energiilor regenerabile.

Prin aceasta activitate, Camera de Comert Italiana pentru Romania si-a confirmat angajamentul de a  constitui o interfata in sectorul energiei pentru firmele italiene din Romania, urmarind indeaproape modificarile legislative in curs in aceste saptamani.

Pentru  mai multe informatii despre eveniment:

www.cameradicommercio.ro/ro/evenimente-energie/457.html

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente