Proiectul solar al anului la POWER-GEN International 2012

Proiectul solar al anului la POWER-GEN International 2012
Proiectul solar al anului la POWER-GEN International 2012

Metzingen/Germania, 07 martie 2013  In timpul Galei POWER-GEN Proiectul International al Anului, Solarpark Meuro a fost premiat cel mai bun proiect solar al anului 2012. REFUsol GmbH a echipat acest proiect solar, situat in Germania (Schipkau-Meuro din Brandenburg), cu 2.578 invertoare solare pentru a obtine randamente maxime.

Parcul fotovoltaic Solarpark Meuro a castigat premiul in fata a 43 de proiecte concurente. Juriul – o echipa de opt redactori de la Power Engineering and Renewable Energy World – au acordat  proiectelor punctaje luand in considerare logistica, inovarea si tehnologia revolutionara folosita, impactul asupra comunitatii, precum si orice obstacole depasite. Proiectul a fost ales ca efect al beneficiilor sale numeroase. Este vorba despre o investitie de tip brownfield, amplasat pe spatiul unei foste exploatari miniere a lignitului, ce utilizeaza acum tehnologii extrem de inovatoare. In plus, acest proiect afecteaza mediul intr-un mod pozitiv: proiectul a creat sute de locuri de munca la nivel local. Premiile „Proiectul Anului” sunt organizate anual de catre Power Engineering und Renewable Energy World.

REFUsol echipat instalatia cu o putere nominala de 70 MW, amplasata pe 150 de hectare de spatiu deschis, cu 2.540 de invertoare REFUsol 020K si 38 de invertoare centrale REFUsol 333K. Invertorul central REFUsol 333K reduce semnificativ costurile totale ale parcurilor solare si a instalatiilor solare montate pe acoperisuri. Din cauza tensiunii de intrare mare ale invertorului REFUsol 333K pierderile sunt reduse semnificativ, dar se mentine acceasi putere si acelasi nivel de perfiormanta. Tensiunea de iesire mai mare de 690 V permite functionarea simultana  a mai multor dispozitive pe un singur transformator. Invertorul REFUsol 020K poate fi integrat in cadrul instalatiilor solare in diferite moduri pentru a atinge randamente maxime.

Parcul solar dispune de 306.000 module solare si este construit pe fundatia unei foste mine de lignit. Acesta generaza electricitatea necesara pentru 17.500 locuinte cu 4 membri, reducand astfel amprenta de carbon de 52.000 de tone de CO2 pe an. Proiectul a fost construit de GP Joule.

„Suntem mandri ca prin invertoare noastre, am livrat un produs cheie pentru cel mai bun proiect solar al anului 2012,“ a declarat Michael Groll, sef global marketing in cadrul REFUsol GmbH. „Combinatia dintre invertoare noastre si modulele solare fac ca acest parc solar sa fie unul dintre cele mai mari si mai eficiente parcuri fotovoltaice la nivel mondial“.

Invertoarele utilizate in acest proiect sunt aceleasi ca invertoare REFUsol vandute in America de Nord si de Sud si au certificare UL.

Despre REFUsol GmbH

Cu peste 45 de ani de experienta in electronica pentru sectorul energetic, REFUsol este unul dintre primii trei furnizori de invertoare solare din Europa si una dintre companiile cu cea mai rapida crestere in acest domeniu. Eficientele invertoare REFUsol – care au fost premiate la nivel international – ajuta clientii sa maximizeze randamentul centralelor fotovoltaice, fie ca este vorba de instalatii mici pntru acoperis sau centrale solare de mari dimensiuni. REFUsol are sediul central in Metzingen, Germania si are birouri internattionale in Europa, Coreea, China, India, Japonia, Australia si Statele Unite. REFUsol are si o retea de partenerei vanzari si service in piete strategice pentru sectorul fotovoltaic in intreaga lume. Va rugam sa vizitati www.refusol.com pentru mai multe informatii.

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente