Ferme taranesti in loc de Industrie agrara – Actiune, 12 martie, la Strasbourg

Ferme taranesti in loc de Industrie agrara - Actiune, 12 martie, la Strasbourg
Ferme taranesti in loc de Industrie agrara – Actiune, 12 martie, la Strasbourg

ActiuneLant umanSupa Disco – discutii cu europarlamentarii despre PAC!

Cand? 12 Martie 2013
Unde? In fata Parlamentului European din Strasbourg

Vom permite in continuare ca banii nostri din impozite sa se scurga in buzunarele agriculturii industriale si a monoculturilor? Sau subventiile din partea UE vor fi in sfarsit folosite pentru a sustine agricultura taraneasca, sustenabila si responsabila la nivel global?

Pe 12 martie membrii parlamentului european sustin dezbaterea finala pe tema Politicii agricole comune (PAC) a Uniunii Europene, iar pe 13 martie voteaza.Pe 12 martie noi vom fi la Strasbourg ca sa ne continuam si sa ne sustinem cererile pentru o agricultura buna si hrana sanatoasa si pentru un nou inceput in politica agrara!

Europarlamentarii nostri trebuie sa garanteze ca finantarile vor fi acordate numai agricultorilor aplica rotatia culturilor, isi pastreaza pajistile si pasunile, si folosesc cel putin sapte procente din terenurile lor pentru a atrage o biodiversitate mai mare. Fermele familiale trebuie sa fie in mod special sustinute si sa se asigure acoperirea costurilor in preturi pentru producatori. Apreciem eforturile de zi cu zi ale taranilor si ale micilor fermieri: ei trebuie sa fie in centrul reformei! Avem nevoie de diversitate nu de monoculturi; de ferme taranesti nu de uzine agricole!

In plus, trebuie eliminate subventiile la export si monitorizat impactul exporturilor si importurilor agricole asupra taranilor si micilor fermieri din tarile in curs de dezvoltare.

Program:

Intre orele 9.30 15:00: Supa Disco!/ Actiuni/ Lant uman / Discursurile participantilor / Discuta cu europarlamentarii tai despre PAC langa o farfurie de supa!

La 11:00 Actiune si la 15.00: Lant uman in jurul Parlamentului European

Vino alaturi de noi! Hai sa cream o demonstratie vesela si colorata cu multe bannere si costume in fata Parlamentului si sa CEREM diversitate pe campiile noastre!

Adu cu tine legumele preferate pentru o „supa PAC”! Haideti sa le aratam eurodeputatilor care sunt ingredientele corecte pentru Politica Agricola Comuna (PAC). In timpul actiunii ”Supa Disco” vom gati impreuna o supa fierbinte ce va fi servita eurodeputatilor in timpul discutiilor despre PAC din timpul pranzului.

Devino o veriga din lantul uman in jurul cladirii Parlamentului European! Haideti sa formam un lant uman cu sute de activisti purtand mesaje pentru toti europarlamentarii. Ca sa putem face asta va fi nevoie de multi participanti. Adu-ti prietenii cu tine!

Ai timp sa ramai si pe 13 martie? Atunci se va vota efectiv Politica agricola comuna in Parlamentul European. In spiritul ”Arcai lui Noe” hai sa ne imbarcam intr-un tur agricol cu barca catre Parlamentul European, plecand din centrul istoric al Strasbourg-ului la 10.30.

Pentru mai multe informatii vizitati www.goodfoodgoodfarming.eu

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente