Contributie in dolari la o agentie pentru energia verde

0
715
Stocarea energiei, tot mai la indemana: romanii care vor sa spulbere mitul pretului mare si frustrarile cauzate de energia regenerabila

Ministerul Energiei plateste 47.501 dolari catre Agentia Internationala pentru Energie Regenerabila (IRENA), ceea ce reprezinta contributia Romaniei pentru anul 2015. „Bugetul agentiei si implicit contributia statelor membre poate varia de la an la an“, se arata intr-un proiect de Ordonanta a Guvernului postat pe pagina de internet a ministerului.

Agentia Internationala pentru Energie Regenerabila este o organizatie internationala interguvernamentala care promoveaza dezvoltarea utilizarii resurselor regenerabile la nivel mondial, prin sustinerea politicilor de promovare, a schimbului de experienta si tehnologie in domeniu. „Romania este membru fondator al IRENA din 2009, considerand inca de la infiintare ca prin aderarea la acest organism poate participa in mod activ la eforturile globale de decarbonizare si combatere a schimbarilor climatice“, mai arata ministerul condus de Andrei Gerea. Aceasta agentie are 139 de membri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.