Cora Bacau comercializeaza legume BIO de la Fundatia FARA, patronata de Printul Charles

0
617
Dieta epigenetica: solutiile anti cancer se ascund in legume
Dieta epigenetica: solutiile anti cancer se ascund in legume
Cora Bacau comercializeaza legume BIO de la Fundatia FARA, patronata de Printul Charles
Cora Bacau comercializeaza legume BIO de la Fundatia FARA, patronata de Printul Charles

Magazinul cora din Bacau vinde rosii si ardei bio de la ferma organica din Spataresti, judetul, Suceava care apartine Fundatiei FARA, patronata de Printul Charles al Marii Britanii, Nicole Kidman si Printesa Marina Sturza. La ferma din Suceava lucreaza tineri cu diverse dizabilitati, proveniti din centre de plasament, care, cu ajutorul programului de integrare in societate al Fundatiei FARA, parcurg prin munca inca o etapa de recuperare.

Ferma livreaza magazinului din Bacau in fiecare saptamana, 200 de kilograme de rosii bio si 100 de ardei grasi in curs de certificare bio. Legumele se vand la magazin cu 3,99 lei kilogramul de rosii si 9,49 de lei kilogramul de ardei. Colaborarea cu ferma FARA a inceput la mijlocul lunii august si va continua si pe perioada toamnei si a primaverii, magazinul urmand sa vanda si alte produse de la ferma, precum ceapa verde, ridichi, salata verde sau castraveti.

Catalin Ismana, director cora Bacau

„Gustul adevarat al unei rosii romanesti crescuta ca pe vremea copilariei, la tara, cu munca multa si fara alte substante in plus fata de ceea ce ofera pamantul nostru din belsus… aceasta a fost prima senzatie simtita atunci cand am gustat rosia oferita clientilor nostri de catre oamenii din Fundatia FARA. Pretul este foarte bun, calitatea este excelenta, drept urmare clientii sunt foarte multumiti.”

Ana Maria Florea-Harrison, responsabil PR cora Romania

„cora lucreaza cu multi producatori agricoli mici si isi extinde gama de produse bio. Faptul ca aceste produse vin de la ferma FARA unde se desfasoara si un program de recuperare pentru tineri cu dizabilitati, ne face sa fim si mai incantati de rezultatul atat de bun al vanzarilor. cora si ferma FARA vor continua colaborarea si dupa incheierea sezonului de rosii si ardei urmand a achizitiona alte legume. In plus, Fundatia Lumea cora va pune la dispozitia fermei, fonduri pentru cumpararea unei masini care va ajuta la dezvoltarea activitatilor fermei organice FARA.”

Jane Nicholson, Presedinte Fundatia FARA

„Ne bucura foarte mult acest parteneriat deoarece putem extinde aria unde distribuim legumele de la FARA. Pana acum, foloseam legumele pentru proiectele noastre, mai exact, cu o parte pregateam o masa calda la scoala pentru copiii din satele foarte sarace din judetul Suceava, alta parte era folosita pentru a hrani beneficiarii nostri. Deoarece a fost si un an foarte prielnic pentru rosii si ardei, am deschis colaborarea cu cora, ceea ce ne incurajeaza sa exitendem in anul care vine numarul de solarii cu legume, pentru a raspunde cererii create. Pe viitor, ne propunem sa trasformam ferma organica FARA int-un business social, pentru a pute ajuta si mai multi copii aflati in dificultate.”

cora Fundatia FARA legume BIO2

Fundatia FARA este o organizatie de caritate infiintata in anul 1993, inregistrata si acreditata atat in Marea Britanie cat si in Romania si care desfasoara activitati de protectie sociala pentru peste 500 de copii si tineri (parte dintre ei avand dizabilitati) sunt lipsiti de grija familiei naturale sau care provin din familii foarte sarace. Toate aceste activitati se desfasoara in Bucuresti, Popesti Leordeni, judetul Ilfov, judetul Suceava si Satu Mare. Ferma organica a Fundatiei a fost infiintata in 2005, la sugestia patronului regal al fundatiei ASR Printul de Wales, cu scopul de a crea o oportunitate de ucenicie pentru beneficiari, in domeniul agriculturii, tamplariei, zoothniei si gastronomiei. In prezent, ferma se intinde pe 25 de hectare. O parte dintre legumele care provin de aici sunt folosite in prepararea unui dejun cald pentru peste 150 copii saraci din satele invecinate si este servit la cantinele din scoli cu scopul de a-i ajuta pe copii sa nu abandoneze invatatura. 85% din cheltuielile Fundatiei sunt sustinute de activitati de strangere de fonduri din Marea Britanie.

cora Romania a deschis primul magazin in Romania in anul 2003. In prezent, cora are 12 magazine, dintre care patru in Bucuresti, doua la Constanta si cate unul la Cluj Napoca, Baia Mare, Arad, Drobeta, Bacau si Plosiesti. In timpul sezonului, 100% din fructele si legumele vandute de magazinele cora sunt Romanesti, iar 90% sunt achizitionate direct de la producatori, cora lucrand in direct cu 40 de producatori agrigoli din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.