Cosuri de gunoi pentru caini

TIMISOARA – Stapanii isi vor putea plimba in voie cainii prin oras, fara sa riste sa primeasca amenda pentru ca nu au strans in urma lor.

Primaria va amplasa, pana la sfarsitul anului, in mai multe locuri din oras, cosuri de gunoi speciale pentru patrupede. Practic, este vorba despre un panou de metal inscriptionat care va avea pungi biodegradabile si un cos de gunoi, prins intr-un suport de beton. Cosurile vor fi golite periodic, iar municipalitatea a adus deja din Italia doua modele de astfel de cosuri.

„Se cauta 20 de amplasamente pentru aceste cosuri. Primele vor fi amplasate in Centrul Civic, Zona Dacia, Calea Aradului si Ion Vidu”, a precizat viceprimarul Adrian Orza.

Edilul face apel la timisoreni sa respecte instructiunile care vor aparea in limba romana pe cosuri si sa nu foloseasca pungile in alte scopuri. Orza le atrage atentia posesorilor de caini ca pot primi amenzi daca ii plimba prin alte locuri decat cele amnejate in acest scop. Amenzile sunt cuprinse intre 200 si 1.000 de lei pentru persoane fizice si 1.000-1.500 de lei pentru persoane juridice.

„In ultimele luni au fost aplicate sapte amenzi persoanelor care nu au strans mizeria facuta de caini. Amenda e cuprinsa intre 200 si 400 de lei pentru persoane fizice”, ne-a spus Daniela Galbenu, de la Politia Comunitara.

Sursa: Tion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *