Craiova: Depozitul ecologic de la Mofleni, groapa de gunoi pentru tot judetul

1
994

Consilierii municipali craioveni au decis astazi ca gunoiul din cele 111 localitatati doljene sa fie depozitat la groapa ecologica de la Moflleni, aflata la cateva sute de metri de marginea orasului.

Initial, autoritatile locale nu au agreat ideea. Primaria Craiova s-a retras in primavara aceasta din ECODOLJ, asociatie constituita de CJ Dolj si celelalte 110 localitati doljene cu scopul de a obtine finantare europeana pentru depozitarea deseurilor din judet.

Motivatia ediliilor a fost faptul ca nu se aleg cu nimic in urma acestei asocieri conform careia sunt obligati sa puna la dispozitie zece hectare de teren langa depozitul ecologic din cartierul Mofleni in vederea construirii unor statii de compost si sortare a deseurilor.

In urma cu doua luni municipalitatea a revenit asupra deciziei, consilierii aproband un proiect de hotarare privind reasocierea cu autoritatile judetene. Alesii locali s-au intrunit astazi in sedinta extraordinara pentru a modifica hotararea de reasociere. Astfel, groapa de gunoi va deservi toate localitatile doljene, ale caror deseuri vor fi transportate la Craiova in vederea sortarii si compostarii.

Proiectul ECODOLJ prevede si realizarea a patru statii de transfer in patru localitati doljene si construirea a doua statii de sortare si compost pe o suprafata de 10 hectare de domeniu public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.