Craiovenii, chemati la reciclare

Craiovenii, chemati la reciclare

Campania «Locul deseurilor nu e acasa. Trimite-le la plimbare!» – initiata de Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec – se deruleaza in municipiu astazi, 2 noiembrie, si maine, 3 noiembrie

La finalul celor doua zile ale programului organizat de Asociatia RoRec, impreuna cu Primaria Municipiului Craiova, obiectele depuse la centrele special amenajate vor fi preluate si transportate pentru a fi reciclate sau eliminate in mod nepoluant, conform standardelor europene de mediu. In plus, toti cei care vor participa la actiunea de colectare vor fi inscrisi automat intr-o tombola. Premiile oferite consta in: 10 masini de calcat si 10 cafetiere marca “Albatros”, 10 cuptoare cu microunde, trei frigidere si doua masini de spalat. Extragerea castigatorilor va avea loc in data de 5 noiembrie, la ora 10, la Primaria Municipiului Craiova.
Posesorii de obiecte voluminoase vor beneficia de preluarea gratuita de la domiciliu, printr-o programare prealabila la unul dintre numerele de telefon: 0720/897.638 sau 0752/897.638. Comenzile de preluare de la domiciliu pot fi facute pana sambata, 3 noiembrie, intre orele 9 si 16. “Fiecare dintre noi este responsabil pentru deseurile pe care le produce. Nu puteam arunca orice, oriunde, indiferenti la efectele dezastruoase pe care deseurile le au asupra mediului in care traim. Deseurile de echipamente electrice si electrocasnice au in componenta lor substante periculoase, care, eliberate in aer, apa sau sol, au efecte daunatoare pe termen lung asupra hranei noastre, a apei pe care o bem sau asupra aerului pe care il respiram. Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care este obligatoriu ca reciclarea sa devina un obicei”, a spus Dan Burciu, reprezentant al RoRec.

Actiuni de genul acesta ar trebui sa fie numeroase si sa ajunga la urechile si in mintea tuturor concetatenilor nostri, pentru ca este foarte important si pentru noi, dar si pentru generatiile care urmeaza, in sensul ca mediul in care traiesc sa fie unul propice vietii.
Cristina Calangiu, viceprimarul municipiului Craiova

Ne bucuram foarte mult sa avem aceasta prima actiune in Craiova si suntem siguri ca nu va fi ultima, pentru ca speram intr-o colaborare de lunga durata. Le multumim cetatenilor care deja ne-au sunat de luni sa se inscrie pe lista noastra de preluare in mod gratuit de la domiciliu pentru deseurile de mari dimensiuni. Centrele de colectare s-au facut in scoli pentru ca elevii si profesorii ne sunt permanent cei mai buni ambasadori intr-o comunitate. Ei sunt cei care ne poarta cel mai eficient mesajul nostru si isi conving familiile si prietenii de importanta acestui demers. Obiectivul nostru este sa cream impreuna cu autoritatile locale aceasta infrastructura despre care s-a vorbit, pentru ca cetateanul sa aiba acces la cat mai multe puncte de colectare de astfel de deseuri, sa nu le mai gasim oriunde aruncate, mai ales in natura. De aceea, am semnat impreuna cu Inspectoratul Scolar Judetean Dolj un protocol, pentru a promova la nivel judetean si national un program de reciclare unde asteptam sa se inscrie cat mai multe scoli din Dolj.
Alexandra Arnautu, reprezentantul zonal al Asociatiei Romane pentru Reciclare

Salut aceasta initiativa si ne dorim sa avem cat mai des astfel de actiuni, iar cetatenii municipiului Craiova sper sa inteleaga ca trebuie sa colectam aceste deseuri. Succes si la cat mai multe actiuni!
Gheorghe Nedelescu, city managerul Craiovei
————
UNDE RECICLĂM?

Puncte provizorii de colectare in 19 locatii

– 1. Scoala Gimnaziala “Elena Farago” de pe strada Elena Farago
– 2. Scoala Gimnaziala “Gheorghe Bibescu” de pe strada Dr. Nicolae Sisesti
– 3. Scoala Gimnaziala “Decebal” de pe strada b-dul Nicolae Titulescu
– 4. Scoala Gimnaziala “Anton Pann” de pe strada Bucovat
– 5. Scoala Gimnaziala “Ion Tuculescu” de pe strada Bariera Valcii
– 6. Scoala Gimnaziala “Ion Creanga” de pe strada Brestei
– 7. Scoala Gimnaziala “Lascar Catargiu” de pe strada Baraganului
– 8. Scoala Gimnaziala “Nicolae Romanescu” de pe strada Vantului
– 9. Scoala Gimnaziala “Mihai Viteazu” de pe strada Duiliu Marcu
– 10. Scoala Gimnaziala “Alexandru Macedonski” de pe strada Castanilor
– 11. Scoala Gimnaziala “Sf. Gheorghe” de pe strada Lamaitei
– 12. Liceul Tehnologic de Transporturi Auto de pe strada Prelungirea Bechetului
– 13. Scoala Gimnaziala “Anton Pann” de pe strada Banu Stepan
– 14. Liceul “Matei Basarab” de pe strada Vasile Alecsandri
– 15. Liceul cu Program Sportiv “Petrache Triscu” de pe strada Tudor Vladimirescu
– 16. Colegiul National “Carol I” de pe strada Ioan Maiorescu
– 17. Colegiul National “Stefan Velovan” de pe strada Amaradiei
– 18. Liceul de Arte “Marin Sorescu” de pe strada Tabaci
– 19. Colegiul Tehnic de Arte si Meserii “Constantin Brancusi” de pe strada Brancusi

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente