Creaturi marine bizare, descoperite in adancurile oceanelor

Mii de creaturi ciudate ce traiesc in adancurile intunecate ale oceanelor lumii au fost descoperite de oamenii de stiinta, in cadrul unui proiect ambitios ce isi propune inventarierea tuturor speciilor care formeaza zooplanctonul marin, relateaza The Telegraph.casalot

Cercetatorii au reusit sa identifice si sa catalogheze nu mai putin de 17.650 de specii noi, care vietuiesc in abisurile marine, la peste 200 de metri adancime, in asa-numita „zona crepusculara” a oceanelor, unde lumina solara abia razbate, iar fotosinteza nu se mai produce. Dintre acestea, aproximativ 5.722 de specii ce au fost inregistrate de cercetatori traiesc la adancimi mai mari de 1.000 de metri.

„Adancul oceanelor reprezinta cel mai mare ecosistem continuu si cel mai mare habitat de pe Pamant, dar este in acelasi timp si cel mai putin studiat”, a spus expertul Chris German de la Woods Hole Oceanographic Institution, unul dintre liderii proiectului.

Numai 5% din oceanele lumii au fost explorate de oameni, desi acestea acopera peste 70% din suprafata Pamantului si contin 80% din formele de viata de pe planeta.

Sursa: HotNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *