Crustaceele sunt puse in pericol de topirea ghetii

Topirea ghetii din oceanul Arctic dilueaza apa, amenintand unele specii de crustacee care iau minerale din apa pentru a-si alcatui carapacea, se arata intr-un studiu publicat in revista de specialitate Science si citat de Reuters.topirea ghetii

„Cel mai probabil, organismele ce vor fi afectate sunt pteropodele, midiile si scoicile. Aceste organisme sunt o sursa de hrana pentru pesti, care sunt o sursa de hrana pentru foci si ursi. Lantul trofic din Arctic este unul destul de scurt, asa ca este vulnerabil”, a declarat Fiona McLaughlin, cercetator la Institutul canadian pentru studiul oceanelor.

Gheata topita se duce in Bazinul Canadei, iar cercetatorii au monitorizat calitatea apei de acolo si au descoperit ca nivelul de aragonit a scazut, aceasta substanta fiind esentiala in formarea carapacelor organismelor marine.

Expertii in biodiversitate au explicat ca gheata este atat de pura incat contine foarte putini ioni de carbonat, de care organismele au nevoie pentru a-si alcatui structura osoasa.

Sursa: Intact News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *