Cu RoEnergy aflati tehnologii de biomasa, biogaz si fotovoltaice aplicabile in fermele agricole

Cu RoEnergy aflati tehnologii de biomasa, biogaz si fotovoltaice aplicabile in fermele agricole
Cu RoEnergy aflati tehnologii de biomasa, biogaz si fotovoltaice aplicabile in fermele agricole

Potrivit unei analize al AgriDirect, firma specializata in analiza pietei din agricultura, aproape 74% din fermele de pasari si porci de pe teritoriul Germaniei produc cel putin un tip de energie regenerabila, iar 95% dintre ele au montate sisteme cu panouri fotovoltaice.

De unde se pot informa fermierii romani ?

Fara indoiala, una dintre caile cele mai simple de informare este participarea la a IV-a editie a Targului International RoEnergy Bucuresti, care va avea loc in perioada 11-13 iunie 2014, la ROMAERO, Baneasa, sector1 , Bucuresti, cel mai important eveniment al industriei de Energii Regenerabile si Eficienta Energetica din Romania, unde se prezinta tehnologii de biogaz, biomasa, cogenerare, fotovoltaice, solare, microhidroenergie si eoliene.

Pe langa expozitie, sub “umbrela” Targului RoEnergy vor avea loc o serie de manifestari dintre care mentionammanifestarile: Bioenergia in Romania: Biomasa, biogaz, cogenerare in ferme si fabrici, intre realitati si posibilitati, Ziua Germaniei la RoEnergy, Ziua Italiei la RoEnergy, Workshop AREL, Misiune Economica, Ziua Greciei la RoEnergy, Conferinta Energia solara in Romania, Conferinta Bioenergia, etc.

Retrospectiva Targ RoEnergy Bucuresti 2013

La precedentul Targ RoEnergy Bucuresti au avut stand expozitional companii provenind din 13 tari, de pe 3 continente: Europa (Germania, Italia, Grecia, Anglia, Cehia, Austria, Ungaria, Romania, etc), America de Nord ( USA) si Asia ( China, Corea de Sud).

Din 2014, in Romania incepe Revolutia Energetica

Dupa boom-ul parcurilor eoliene si solare, in Romania este asteptata sa se produca adevarata Revolutie Energetica: producerea de energie, in instalatiile mici, pentru consumul propriu. ANRE a aprobat normele care incurajeaza instalarea capacitatilor mici de productie a energiei verzi, de pana la 1 MW pentru eoliene, fotovoltaice si microhidrocentrale si de pana la 2 MW pentru biomasa si biogaz.

Astfel, potrivit ANRE, persoanele fizice si micii agenti economici vor beneficia, incepand cu 2014, de o schema generoasa de subventie pentru instalarea unor mici unitati de productie de energie regenerabila (solar, eolian, microhidrocentrale, biomasa, biogaz), care sa le acopere necesarul de consum.

Tot in 2014, analistii apreciaza ca finantarile de crestere a eficientei energetice, atat in domeniul industrial, cat si in cel rezidential si social, se vor mari considerabil. Prin urmare, vor creste si investitiile in fotovoltaic, biogaz, biomasa, cogenerare si microhidroenergie, ca alternative sustenabile de indeplinire a dezideratelor economice pe termen lung.

Energie produsa in ferme si fabrici

Potentialul Romaniei de a produce energie din deseuri, reziduuri animaliere ori pur si simplu paie este enorm. Precedentele editii RoEnergy au aratat exemple de succes consumate in tara noastra fie ca vorbim de centrale de cogenerare pe baza de biomasa in fabrici ori de instalatii de biogaz in ferme. Practic, investitiile in domeniul bioenergiei transforma in beneficii materii prime altfel inutilizabile, cum sunt resturile cerealiere, dejectii animaliere,etc. Pe langa obtinerea unei independente energetice, bioenergia creeaza locuri de munca si protejeaza mediul inconjurator.

De ce sa nu fiti printre primii care vor profita de pe urma aplicarii unor astfel de tehnologii inovatoare cu multiple efecte economice pozitive?

Cat costa un stand expozitional ?

Doriti sa beneficiati de o pozitie privilegiata a standului companiei dumneavoastra la Targ ? Cea mai buna optiune este sa va rezervati din timp un stand. Solicitati chiar acum o Oferta de pret fara nici o obligatie la [email protected] ori [email protected]

Cat costa pozitia de Sponsor ?

Doriti sa fiti in centrul atentiei in mediul de business si mass media ? Optati pentru una dintre pozitiile de Sponsor al Targului RoEnergy Bucuresti, solicitand o Oferta de sponsorizare fara nici o obligatie: [email protected] ori[email protected]

Tematica RoEnergy Bucuresti 2014

Tematica Targului ( selectie): biogaz, biomasa, biocombustibili, cogenerare, energie solara, PV, termal, energie eoliana, microhidroenergie, eficienta energetica, infrastructura energetica.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente