Cultura bio de ciuperci in zat de cafea

Cultura bio de ciuperci in zat de cafea
Cultura bio de ciuperci in zat de cafea

In zat exista nutrienti care favorizeaza dezvoltarea plantelor care prefera solurile acide, ca azaleele, rododendronul sau tufele de trandafiri.
Tot multumita cantitatii de nutrienti pe care o contine, zatul poate fi adaugat compostului folosit in agricultura organica, pentru a face solul mai hranitor, insa poate fi folosit si de sine statator. Cu ajutorul unei cuti si pungi de plastic, a miceliului de ciuperci, a unei folii de plastic si a unui aplicator cu spray, puteti creste, fara efort, ciuperci eco.

0326 mushrooms 630×420 resizeIn general, sunt folosite pungi de plastic, care vor fi introdu-se in cutii de carton. In functie de dimensiune trebuie sa umpleti, intotdeauna, jumatate din cutia cu zat. De asemenea, atunci cand cumparati miceliul, de la firme autorizate, asigurati-va ca este viu. Sporii de ciuperca sunt organisme vii. Pentru a verifica acest lucru, puneti un tampon umezit de vata langa o cantitate mica de seminte. Daca, in decurs de 24 de ore, ciuperca s-a extins la vata, inseamna ca o puteti folosi fara grija. In ceea ce priveste zatul, daca nu consumati foarte multa cafea, il puteti procura de la o cafenea sau un restaurant. Pana ajungeti la cantitatea necesara, depozitati zatul in frigider.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente