Cum arata groapa de gunoi din varful muntelui, cea mai mare aberatie realizata cu fonduri UE

Cum arata groapa de gunoi din varful muntelui, cea mai mare aberatie realizata cu fonduri UE
Cum arata groapa de gunoi din varful muntelui, cea mai mare aberatie realizata cu fonduri UE

In zona Pasului Mestecanis din masivul Giumalau, la o altitudine de 1.086 de metri, Consiliul Judetean Suceava construieste o groapa de gunoi.

Excavatoarele au sapat deja o groapa imensa chiar in varful muntelui, iar miile de metri cubi de pamant rezultat a fost deja mutat cu zeci de camioane pe pajisti din apropiere.

Groapa de gunoi va aduna toate deseurile menajere colectate din localitatile din zona montana a judetului Suceava.

Gunoiul produs de suceveni va fi depozitat chiar aproape de varful trecatorii care face legatura intre statiunile de interes national Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei.

Muntele sapat, zona defrisata si movilele de pamant excavat de pe marginea drumului european 576 au transformat spectaculosul Pas Mestecanis intr-un peisaj dezolant.

Investitia este realizata printr-un program finantat din fonduri europene care vizeaza gestionarea deseurilor din judetul Suceava. La 25 ianuarie 2013, presedintele Consiliului Judetean Suceava (CJ), Ioan Catalin Nechifor, semna cu reprezentantii firmelor Bilfinger Baugesellschaft mbH Austria si SC Concret Construct AG SRL Gura Humorului un contract in valoare de 27,6 milioane de lei pentru „constructia si punerea in functiune a depozitului ecologic de la Pojorata, din judetul Suceava“.

Termenul de finalizare a lucrarilor este iulie 2014. Depozitul va ocupa o suprafata de 5,75 hectare.

Conform proiectului, se estimeaza ca groapa de gunoi va functiona pana in anul 2037 si aici vor fi depuse 350.000 de tone de deseuri.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,189FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente