Cacaua se poate falsifica usor si, din pacate, nici chiar gustul nu ne ajuta uneori sa o deosebim de cea autentica, potrivit specialistului nostru.
Nu contine conservanti
Pe piata sunt doua tipuri de cacao: una industriala si o alta pentru uz gospodaresc, cu pH neutru (se mentioneaza pe eticheta), care se dizolva mai usor si este mai buna la gust decat prima. Aceasta din urma este indicata pentru prepararea in casa a prajiturilor, a bomboanelor sau a bauturilor cu lapte.
Marca este un indicator sigur
Cacaua autentica este scumpa, de aceea exista pe piata si pudra falsificata, care contine diverse seminte prajite si macinate si o cantitate mica de cacao, atat cat sa dea gust. Cea falsificata arata si miroase la fel ca cea autentica.
Gustul este insa diferit, dar nu atat de mult incat un consumator ocazional al acestui produs sa faca deosebirea. Singura metoda prin care ne putem asigura ca bem sau mancam o cacao autentica este sa alegem marci consacrate si sa nu ne lasam pacaliti de un pret mic.
Sursa: Adevarul