Cum s-a defrisat padurea din Floresti in ultimii 3 ani

0
496
Cum s-a defrisat padurea din Floresti in ultimii 3 ani
Cum s-a defrisat padurea din Floresti in ultimii 3 ani

Cotidianul nostru a publicat mai multe materiale despre DEZASTRUL ECOLOGIC care are loc in padurea Floresti. Am publicat imagini si declaratii si…NIMIC. La prima sedinta a noului Consiliu Local, Szekely Istavan (consilier local) le-a solicitat noilor sai colegi sa FACA CEVA pentru ca DEFRISARILE sa INCETEZE.

Vineri, pe adresa redactiei, am primit un MAIL – DOCUMENT de la unul dintre cititorii cotidianului nostru. Il consideram MAIL – DOCUMENT pentru ca imaginile trimise pot fi folosite ca PROBE CLARE in RAZBOIUL (n.red. care nu a inceput!) cu HOTII de LEMNE. Aceste IMAGINI pot fi folosite inclusiv de catre PROCURORI.

“Doresc sa va scriu despre o problema care, de cativa ani, si-a facut aparitia si in localitatea noastra, Floresti.

Fiind iubitor de natura, obisnuiesc sa ma plimb pe dealurile din zona in care locuiesc, str Teilor. In general am observat ca se taie padurea in mod “spontan”, in mai multe locuri auzindu-se, daca te aventurezi in padure, drujbe. De asemenea se pot observa ocazional si carute pline cu lemne aduse din padure.
Acest lucru este “obisnuit” la noi in tara, dar nu cred ca prezinta o problema prea mare atata vreme cat isi pastreaza caracterul limitat. Aceasta nu este insa o scuza pt Ocolul Silvic care ar putea lua ceva masuri.

Dar am observat ca in partea sudica a zonei cu cartierul Terra acest fenomen a luat amploare intr-un mod salbatic de-a dreptul. Aici s-a taiat 95% din padurea de pe culmea dealului, anul trecut. In 2012 se pare ca defrisarea se extinde mai la sud. Am vorbit cu un locuitor de la casele aflate la baza dealului si mi-a confirmat ca prin fata casei lui trec zilnic in jur de 5 carute pline cu lemne.

Mergand prin padure am remarcat ca se fura doar trunchiul copacilor, restul crengilor zacand la pamant, char daca aveau si ele o grosime considerabila. Se vede ca daca ai de unde alege, nu te mai “complici” cu maruntisuri.

Am atasat ca o prima dovada 3 harti google maps din 2009 toamna, 2011 primavara, respectiv 2011 toamna. Am atasat si o poza mai mare cu incadrarea accestor 3 poze. Se poate vedea clar gradul masiv de despadurire.

Am atasat de asemenea poze facute de mine anul trecut si anul acesta, ultimele evidentiand extinderea defrisarii si in sudul culmii deluroase din dreptul cartierului Terra. Am pus si un filmulet. Acestea se pot descarca de pe transfer.ro:

V-as fi recunoscator daca ati putea semnala macar primariei faptul acesta. Sau sa postati un articol cu ceva poze cineva trebuie sa faca ceva.
Nu cred ca lemnul se taie doar pt a se putea incalzi oamenii iarna, e mult prea mare cantitatea taiata si este clar ca lemnul este vandut mai departe.

Macar sa ramanem cu padurea si zona verde din vecinatatea localitatii noastre, care este singurul avantaj (alaturi de pretul scazut) fata de locuitorii de la oras.”

Mai multe aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.