Cum se ghideaza pasarile

Cum se ghideaza pasarile
Cum se ghideaza pasarile

Unul dintre cele mai ciudate si mai misterioase lucruri din natura este abilitatea anumitor creaturi de a gasi drumul spre casa, chiar si atunci cand sunt de parcurs distante mari.

Cum se ghideaza pasarile

Dupa cum stiti, pasarile nu sunt singurele care pot face acest lucru. Albina, anghila si somonul sunt capabile sa se intoarca intr-un anumit loc, dupa calatoriile lungi, de asemenea.

In incercarea de a dezlega acest mister, multe experimente au fost facute cu pasari.

Intr-unul din cazuri, sapte pasari au fost duse la 400 de mile de locul in care locuiau. Cand au fost eliberate, cinci dintre ele au revenit la cuiburile lor.

In alt caz, un anumit tip de pasari de mare au fost luate din cuibul lor de pe coasta Welsh si transportate la Venetia cu avionul.

Cand au fost eliberate, ele au facut drumul casa, la cuib, zburand in linie dreapta pe o distanta de 930 mile.

Pasarile migratoare ofera un exemplu chiar mai uimitor. Unele migreaza din Anglia in Africa de Sud in fiecare an.

Ele nu numai ca se intorc in Anglia in primavara urmatoare, dar multe dintre ele vin inapoi la cuibul lor, facut cu un an inainte. Si stii de la ce distanta trebuie sa zboare inapoi? Sase mii de mile!

Apropo, stiati ca anumite ca tipuri de fluturi migratori, de asemenea, pot gasi drumul spre casa pe distante lungi?

La tropice, se poate vedea uneori fluturi ce zboara in masa in mod constant intr-o singura directie. Ei pot merge o mie de mile si mai mult, si apoi sa se intoarca din nou in urmatorul sezon.

In ciuda tuturor eforturilor facute pentru a se gasi o exlicatie a modului in care aceste creaturi gaseasc drumul spre casa, inca nu s-a gasit una.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente