Cum se ghidează păsările

Cum se ghideaza pasarile

Unul dintre cele mai ciudate si mai misterioase lucruri din natura este abilitatea anumitor creaturi de a gasi drumul spre casa, chiar si atunci cand sunt de parcurs distante mari. Cum se ghideaza pasarile Dupa cum stiti, pasarile nu sunt singurele care pot face acest lucru. Albina, anghila si somonul sunt capabile sa se intoarca…

Citește mai departe

Alerta ecologica: Disparitia albinelor

Avaaz.org. atrage atentia: Miliarde de albine mor! Este un holocaust ecologic! Garbo.ro a promovat multe dintre campaniile sociale si ecologice ale comunitatii mondiale Avaaz.org. Si de data aceasta, consideram ca este important ca acest mesaj sa fie cunoscut de catre un public larg: Miliarde de albine mor – este un „holocaust ecologic” care ne pune…

Citește mai departe

Albinele secolului XXI

Pentru a-si securiza fagurii, doua specii de albine utilizeaza materialele plastice gasite in arealul in care traiesc. Aceasta metoda de etansare, inedita in regnul animal, a fost observata in Toronto, Canada. Trebuie precizat faptul ca aceste specii de albine, care fac parte din familia Megachilidae, nu-si construiesc fagurii ca celelalte producatoare de miere – femelele…

Citește mai departe
Veninul albinelor previne raspandirea HIV?

Veninul albinelor previne raspandirea HIV?

Anumite substante din veninul albinelor ar putea contribui la stoparea raspandirii in organism a HIV, virusul care declanseaza SIDA, au anuntat oamenii de stiinta din Statele Unite, informeaza dailymail.co.uk. Toxinele din veninul acestor insecte pot distruge virusul, fara sa afecteze celulele din jurul acestuia. Oamenii de stiinta s-au declarat entuziasmati de aceasta descoperire si considera…

Citește mai departe
Noi dovezi: pesticidele cauzeaz? dispari?ia albinelor ?i afecteaz? alte specii

Asociatia Crescatorilor de Albine (ACA) din Romania, cea mai mare mare organizatie asociativa din lume

Asociatia Crescatorilor de Albine (ACA) din Romania Asociatia Crescatorilor de Albine (ACA) din Romania este cea mai mare organizatie asociativa din lume, ca nivel de organizare, a declarat presedintele organizatiei, Ioan Fetea. „Cand asociatia a implinit 50 de ani, unii guvernanti romani au aflat in Germania, la un targ international, ca in Romania exista ‘cea…

Citește mai departe
Apicultorii nu sunt de acord cu impozitul din agricultura

Apicultorii romani critica taxarea excesiva la care sunt supusi

Apicultorii romani cer sprijinul Ministerului Agriculturii in privinta taxarii excesive, dar si in ceea ce priveste importurile necontrolate de material biologic, informeaza Agerpres. ‘Probeleme apicultorilor nu privesc doar Ministerul Agriculturii, ci si pe cel al Finantelor sau al Transporturilor. Transportul albinelor in pastoral ne creeaza probleme deoarece avem mijloace de transport autopropulsate pe care le…

Citește mai departe

Irina Loghin, o vegetariana convinsa, si-a tratat durerile reumatice cu venin de albine

In trecut cantareata de muzica populara si-a tratat durerile reumatice cu venin de albine, Irina Loghin intretinandu-se cu sport chiar si la varsta ei. Interpreta de muzica populara a luat la cunostinta despre efectele benefice ale intepaturilor de albine dintr-o revista. Iubitoare de animale si de natura, artista a mers intr-o vacanta la o familie…

Citește mai departe

Albinelor le plac tigarile si cafeaua

Plantele se folosesc de nicotina si cafeina pentru a atrage insectele si a face polenizarea mai eficienta. Multor oameni le place sa isi inceapa ziua cu o tigara si o cafea. Se pare ca si albinele au aceeasi preferinta. Insectele producatoare de miere prefera nectarul cu cantitati de nicotina si cafeina, in locul celui simplu,…

Citește mai departe

Coloniile de insecte ca superorganisme

Coloniile de insecte functioneaza intr-o maniera similara cu organismele individuale. Rezultatele unui nou studiu sugereaza ca aceste colonii se comporta ca niste superorganisme, potrivit Live Science. Multe specii de insecte, printre care furnicile si albinele, lucreaza in colonii, iar colaborarea lor determina supravietuirea fiecarui individ din grup. Interactiunea indivizilor din grupurile de insecte a fost…

Citește mai departe

De ce aterizeaza albinele perfect?

O filmare de mare viteza realizata de cercetatori de la Universitatea Queensland, din Australia, a aratat pentru prima oara cum reusesc albinele sa aterizeze perfect de fiecare data. Oamenii de stiinta au descoperit ca insectele trec de la modul de zbor la unul mai stabil, de planare, timp in care verifica locul de aterizare cu…

Citește mai departe

Ouale ecologice, tot mai cautate

Ouale bio se obtin in ferme avicole certificate, care aloca un spatiu mai mare fiecarei pasari. Furajele folosite in hrana gainilor nu contin niciun fel de pesticide, conservanti sau organisme modificate genetic. Ferma ecologica de la Curtisoara adaposteste 4.000 de gaini ouatoare care sunt hranite cu furaje netratate chimic. Acestea produc zilnic aproximativ 3.200 de…

Citește mai departe

Apiterapia sau terapia pe calea mierii si a produselor de stup

Produsele albinei s-au inscris de la inceputul preistoriei in randul elementelor naturale folosite pentru completarea si ameliorarea hranei si apoi pentru combaterea si prevenirea durerii si a suferintelor omului. Practica traditionala a apiterapiei dateaza din vremurile imemoriale ale istoriei umane. Primele comunitati mai dense de oameni au aparut pe valea Indului, cam prin jurul anului…

Citește mai departe

Stapinul mierii si sucurilor eco

S-a apucat de apicultura de nevoie, pentru a-si suplimenta veniturile, si a ajuns unul dintre cei mai mari exportatori de miere naturala si ecologica din Romania. Traian Dobre, din Baicoi, judetul Prahova, nu o sa incerce sa te vrajeasca prin faptul ca s-a apucat de apicultura din pasiune. Omul recunoaste pe un ton apasat ca…

Citește mai departe

Romanii nu gusta eco

Lapte de soia, tofu si pate, sortimente variate de paine, paste, napolitane, fulgi de cereale, ceaiuri, suc de mere, conserve din fructe, branzeturi, cascavaluri, unt, uleiuri, vin. Gama de alimente ecologice produse in Romania se diversifica de la un an la altul, iar majoritatea acestora ia drumul pietelor externe.

Citește mai departe