Cum va arata viitorul parc fotovoltaic de la Topraisar

Cum va arata viitorul parc fotovoltaic de la Topraisar
Cum va arata viitorul parc fotovoltaic de la Topraisar

In intravilanul comunei Topraisar, satul Movilita, va fi construit un parc fotovoltaic de 4,5 MW, drumuri de acces si cablu subteran. Viitorul parc fotovoltaic va fi amplasat la Ferma zootehnica nr. 7. Beneficiarul lucrarilor este societatea SOLARIA PV 1 SRL, cu sediul social in Bucuresti, soseaua Giurgiului.

Potrivit Memoriului depus la Agentia pentru Protectia Mediului Constanta, beneficiarul doreste realizarea unui parc fotovoltaic cu o putere totala de 4,5 MW. Se propune realizarea unei retele de drumuri de exploatare (pietruite) interne, ce vor deservi parcul, si vor cuprinde in structura lor si cablurile electrice subterane de transport al energiei. In componenta centralei fotovoltaice intra 18 304 panouri fotovoltaice de ultima generatie. Panourile fotovoltaice SUNGEN seria SGM-245P sunt panouri de ultima generatie, cu o eficienta de pana la 15%. Puterea nominala este 245 W. Panourile vor fi montate pe o structura din profil metalic ce va da o inclinatie acestora de aproximativ 22 grade fata de planul orizontal, pentru o expunere optima la radiatia solara. Structurile metalice sunt grupate in siruri. Pe fiecare sir sunt montate cate doua randuri de panouri in asezare tip portret. Sirurile vor avea o orientare fixa pe axa N-S. Pentru a elimina problema umbririi distanta dintre siruri va fi de 6 m. Puterea totala a centralei solare va fi de 4,5 MW. La realizarea conversiei se vor utiliza 18 invertoare de 250 kW fiecare. Racordarea parcului solar la SEN se va realiza prin intermediul a 9 transformatoare. Regimul de inaltime a panourilor va fi de 2,50 m, suprafata panourilor fotovoltaice – 30.201,60 mp, suprafata ocupata la sol de panourile fotovoltaice montate pe structuri de sustinere – 28.407 mp, drumuri interioare propuse – 0,6087 ha. Pentru structurile metalice de montaj a panourilor solare nu se vor realiza fundatii din beton armat, profilele metalice de sustinere a panourilor fotovoltaice urmand a fi infipte in pamant pana la o adancime de aproximativ 1,8 m fata de nivelul terenului actual. Surplusul de excavatie constand in piatra sfaramata si eventual pamant vegetal pot fi utilizate de catre Primaria comunei Topraisar pentru diferite lucrari de constructii si pietruirea drumurilor.

Cine este investitorul

SOLARIA PV 1 SRL a fost infiintata in anul 2013 si are sediu in Bucuresti, Soseaua Giurgiului. Capitalul social subscris este de 200 lei, integral varsat, 20 de parti sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Activitatea principala a societatii este „productia de energie electrica”. Asociatul unic al societatii este SC Develcon – Developments Consulting & Investment, cu sediul social in Bucuresti, Soseaua Giurgiului. Administratorul societatii este Ecea Dorin, nascut in 1961, in comuna Gura Padinii, Olt.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente