Curs de introducere in Permacultura

Curs de introducere în Permacultur?
Curs de introducere in Permacultura
Curs de introducere in Permacultura

Incubator107 vrea sa respire aer rece. Iurta calatoare vrea sa stea cu picioarele goale in iarba. Mesterii nostri vor sa doarma sub cerul spuzit de stele. Un Murmur Colectiv porneste dinauntru si se aude ca un ecou in toti cei din generatia noastra: o chemare inapoi spre natura, spre esenta, spre noi insine. In perioada 10-14 iulie, mesterul incubator107, Teodor Terpez, Designer Certificat de Permacultura va sustine cursul “Introducere in Permacultura”, in cadrul taberelor Murmur Colectiv.

“Introducere in permacultura” va fi un curs introductiv in care vor predomina notiunile generale despre permacultura, vor fi aprofundate cateva metode si intrumente de design permacultural care ajuta participantii sa elaboreze proiecte interesante si utile chiar in timpul cursului precum si, de ce nu, si dupa finalizarea acestuia.

Participantii vor explora conceptul permacultura, eticile si principiile ce stau la baza lui, cum functioneaza natura, care sunt resursele vitale pentru omenire si cum le pot conserva sau imbogati, precum si metode de cultivare a legumelor fara arat sau sapat sau ce presupune o tabara sau un sat ecologic.

Cursul face parte din proiectul Murmur Colectiv, o suita de tabere tinute in salbaticie, in apropierea Brasovului. Plecarea se va face din Brasov, pe urmele unor indicii care ne vor purta catre locul taberelor, unde vom ajunge pe-nserat. Costul taberelor cuprinde mesele vegetariene, onorariul mesterilor si al bucatarilor, materialele necesare, in timp ce cazarea se va face la cort.

Costul cursului este de 200 lei si cuprinde mesele vegetariene, onorariul mesterilor si al bucatarilor, materialele necesare si cazarea la cort. Pentru ca inscrierea sa fie completa, se va achita un avans de 50% din suma cursului pana la data de 6 iulie.

Cursul va fi facilitat de Teodor Terpez, Designer Certificat de Permacultura, membru al Asociatiei de Permacultura din Romania. Studiaza permacultura inca din 2010 si s-a implicat in diverse activitati grass-roots, precum miscarea Romania in Tranzitie, Gradini Urbane Comunitare, organizare de cursuri, intalniri si seminarii despre permacultura, gradinarit organic, constructii ecologice, comunitati intentionale si multe altele. In prezent se ocupa, alaturi de alti membrii ai comunitatii de permacultura din Romania, de organizarea unui curs Certificat de Design Permacultural (PDC), un curs de 100 de ore, ce va avea loc in septembrie anul acesta.

Inscrierile se fac la [email protected] cu minimum 4 zile inainte de inceperea fiecarei tabere. Mai multe detalii pe bucuresti.incubator107.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *