Cursuri pentru gestionarea deseurilor, organizate de Camera de Comert si Industrie Iasi

Hunedoara: Prefectul Vasilescu intervine la ministrul Mediului în problema deşeurilor de plumb
Cursuri pentru gestionarea deseurilor, organizate de Camera de Comert si Industrie Iasi
Cursuri pentru gestionarea deseurilor, organizate de Camera de Comert si Industrie Iasi

Camera de Comert si Industrie Iasi anunta organizarea cursului de ”Responsabil cu gestionarea deseurilor”, in perioada 5-6 februarie 2014, in conformitate cu prevederile Legii nr. 211/201. Astfel, la art. 22, alin. (3) din lege se precizeaza ca ”Detinatorii/Producatorii de deseuri persoane juridice, comerciantii, precum si operatorii economici prevazuti la alin. (2) au obligatia sa desemneze o persoana din randul angajatilor proprii, care sa urmareasca si sa asigure indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta lege…”, art. 22, alin. (4): ”Persoanele desemnate, prevazute la alin. (3), trebuie sa fie instruite in domeniul gestiunii deseurilor, inclusiv a deseurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate”,

– art. 61 lit. b): nedesemnarea unei persoane, conform art. 22 alin. (3), constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 15.000 lei la 30.000 lei. Potrivit reprezentantilor Camerei de Comert si Industrie Iasi, cursul va fi sustinut de catre o persoana specializata din cadrul Agentiei pentru Protectia Mediului Iasi, cu o vasta experienta in domeniul gestiunii deseurilor si substantelor chimice periculoase. Cursul va avea o durata totala de opt ore si se va desfasura in zilele de 5-6 februarie 2014, incepand cu ora 16.00.

Tematica cursului este legata de legislatie, organizarea actelor normative in domeniu, obligatiile legale in sarcina agentilor economici, solutii practice, gestionare si trasabilitate deseuri, raportari, sanctiuni, cuantum amenzi, evitarea sanctiunilor. La finalul cursului se vor inmana diplome de absolvire, cu antetul Camerei de Comert si Industrie Iasi. Taxa de participare la curs este de 300 lei (TVA inclus), ea urmand sa fie achitata in numerar, la casieria Camerei de Comert si Industrie Iasi, din B-dul Carol I nr. 27, sau in contul bancar cu numarul RO73BRDE240SV08357962400 BRD-GSG Iasi, pana la data cursului. Pentru inscriere este necesara o copie a actului de identitate si dovada de absolvire a studiilor (minim studii medii). Relatii suplimentare si inscrieri, la Gina Sirghi, Coordonator Centrul de Training, tel.: 0232.268001, fax: 0232.214530, e-mail [email protected]. (E.M.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *