Daca e marti, Societal dezbate despre ce gasim in culisele reciclarii?

Daca e marti, Societal dezbate despre ce gasim in culisele reciclarii?

Vine o vreme cand se arde neonul din baie sau becul din dormitor, cand cuptorul cu microunde scoate scantei, frigiderul consuma prea mult curent, calculatorul vechi e inlocuit cu un laptop, mobilul cu unul mai destept si tot asa… Totul se poate inlocui, iar de acum toate vechiturile au o destinatie, Coltul Verde.

Societal va invita marti, 10 mai 2011, ora 18 fix la sediul sau din strada Clucerului nr. 49 A, pentru a explora culisele reciclarii deseurilor electrice, electronice si electrocasnice (DEEE). Raul Pop, directorul Asociatiei RECOLAMP, ne va vorbi despre proiectul Coltul Verde si DEEE-uri pornind de la cateva intrebari:

Ce este Coltul Verde?
Care este impactul de mediu al DEEE-urilor?
Pastram, oferim sau reciclam?
Care este traseul deseurilor?
Avem o harta a punctelor de recilare?
Evolutia tehnologica grabeste reciclarea?
Care este atitudinea consumatorilor fata de colectarea selectiva?

Pentru inscriere va rugam sa ne trimiteti un mesaj cu numele si organizatia din care faceti parte pe adresa de e-mail: [email protected].

Fiti eco-mobili si faceti o plimbare pana la sediul nostru, de la statia de metrou Aviatorilor sau de la statia de autobuz Piata Ion Mihalache. Avem o curte ideala pentru parcare, daca veniti pe biciclete.

Despre Recolamp
Recolamp este singura organizatie specializata in gestionarea deseurilor din surse de lumina, autorizata de Ministerul Mediului si Padurilor. Pentru a atinge acest scop, toate activitatile organizatiei urmaresc colectarea acestor deseuri si reciclarea lor in conditii de siguranta pentru mediu si sanatatea populatiei. Asociatia Recolamp si-a luat angajamentul de a isi desfasura activitatea intr-o maniera eficienta si responsabila fata de mediu. Detalii suplimentare pe www.recolamp.ro

Dezbaterile de marti sunt organizate de catre Asociatia REPER21, iar ilustratiile sunt semnate de Eugenia Ghita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *