Dacian Ciolos: „Din 2014, subventii pentru agricultura eco“

Dacian Ciolos: „Din 2014, subventii pentru agricultura eco“
Dacian Ciolos: „Din 2014, subventii pentru agricultura eco“

Din 2014, fermierii europeni vor primi subventii speciale pentru agricultura ecologica“ – anunta la RFI comisarul european Dacian Ciolos. Propunerea a fost discutata de mai mult timp in cadrul dezbaterilor cu privire la viitoarea Politica Agricola Comuna si a fost in final acceptata.

Dacian Ciolos spune ca practicile care respecta mediul vor fi cu siguranta recompensate, dar nu a fost stabilit clar inca mecanismul.

Nu mai e in discutie daca sa se faca aceasta modificare, ci cum sa fie facuta, pentru a lua in considerare specificitatile din diferite parti din UE si pentru a nu creste birocratia prin aceste masuri introduse. Exista deja un consens in favoarea subventiilor pentru practici agricole ecologice atat in Parlamentul European cat si in Consiliul de ministri. Eu am toata deschiderea sa gasim solutii si ma bucur ca ideea a fost acceptata. Dar e adevarat ca la inceput aceasta propunere a fost contestata de agricultorii care de zeci de ani au practici indoielnice in ce priveste mediul inconjurator.

Liderii europeni sunt asteptati sa isi dea acordul politic cu privire la PAC luna viitoare. Politica Agricola Comuna a Uniunii Europene ar trebui sa fie definitiv parafata la Bruxelles in toamna anului 2013.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,327FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente