Daciana Sarbu lupta in Parlamentul UE pentru micii producatori agricoli!

Daciana Sarbu lupta in Parlamentul UE pentru micii producatori agricoli!

Daciana Sarbu, eurodeputata PSD, a atras atentia in Parlamentul European ca legislatia comunitara trebuie impiedicata sa aiba efecte impovaratoare asupra micilor producatori agricoli.

„In Romania o treime din populatie munceste in agricultura, majoritatea fiind mici producatori. Va atrag atentia ca trebuie sa tratam cu foarte multa responsabilitate efectele pe care noua legislatie le va avea asupra acestei categorii de agricultori”, a subliniat eurodeputata.
Aceasta a accentuat, in plenul PE de la Strasbourg, ca regulile comunitare deja pun probleme detinatorilor de exploatatii de mici dimensiuni si a solicitat ca ei sa fie exceptati de la obligativitatea unor sarcini suplimentare.
„Nu trebuie sa adoptam masuri care sa ii afecteze pe cei mai vulnerabili dintre producatorii de alimente. In ceea ce priveste identificarea electronica obligatorie a bovinelor, costurile acesteia nu trebuie sa fie suportate de micii fermieri. Consider ca, mai ales pentru ei, identificarea electronica a animalelor ar trebui sa fie optionala”.
Comisia de Agricultura a forului european s-a declarat pentru pastrarea caracterului voluntar al identificarii electronice a bovinelor, justificandu-si optiunea prin faptul ca sarcina administrativa ar fi foarte mare pentru micii fermieri. In acelasi timp, Comisia de Mediu a optat pentru obligativitatea acestei proceduri.
Daciana Sarbu activeaza atat in Comisia de Agricultura, cat si in Comisia de Mediu din Parlamentul European.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *