In Danemarca se instaleaza lunar panouri solare cu o capacitate de productie de 36 MW

In Danemarca se instaleaza lunar panouri solare cu o capacitate de productie de 36 MW

Un program de sprijin al guvernului danez pentru companiile care produc energie folosind panouri solare a facut ca in Danemarca sa se instaleze lunar 36 MW solari. In acest ritm, pana in 2020 o treime din energia tarii va fi produsa in centrale solare, iar in 2050 toata tara va fi alimentata doar de aceste centrale

Guvernul Danemarcei a lansat un program de sprijin al companiilor care produc local energie din resurse solare de reusita caruia depinde transformarea tarii nordice in prima din lume care sa fie alimentata cu energie doar de la soare in orizontul de timp 2050, potrivit casadex.ro. Programul prevede ca in 2020 Danemarca sa produca 10.000 de MW annual, echivalent cu 35% din consumul total al tarii.

Dupa demararea proiectului, montarea panourilor solare s-a desfasurat intr-un ritm mult mai rapid decat a fost prevazut initial, astfel incat, in prezent, Danemarca a atins si chiar a depasit cu mult obiectivul initial. In prezent, in Danemarca se instaleaza panouri solare cu capacitate de 36 de MW lunar si se preconizeaza ca la finele anului 2020 sa se atinga capacitatea de 1.000 de MW, necesari acoperirii a 35% din consumul total de energie electrica al tarii.

In acest ritm, Guvernul danez spera ca in anul 2050 Danemarca sa devina prima tara in totalitate “verde” din lume, fiind alimentata 100% cu energie solara.
Aceasta strategie a dat roade si in alte tari, ca Germania, Japonia sau Spania.

Danemarca este deja una dintre cele mai ecologice tari din lume, avand mii de MW instalati in centrale eoliene, multe dintre ele amplasate pe mare.
In Romania de asemenea se face simtit un adevarat „boom” investitional in proiecte de producere a energiei din surse regenerabile. Cele mai mari investitii sunt atrase de centralele eoliene insa si parcurile solare vin puternic din urma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *