De ce nu poate deveni energia eoliana principala sursa de electricitate

De ce nu poate deveni energia eoliana principala sursa de electricitate

Pamantul are indeajuns de mult vant cat sa alimenteze cu energie toata lumea, arata doua noi studii ale unor echipe de cercetatori din Statele Unite, potrivit Associated Press.

Problema este ca studiul priveste doar fizica, nu si finantele. Alti experti considera ca ar fi mult prea costisitor sa se instaleze toate turbinele necesare si sa se construiasca sistemul care sa transmita energie intregii planete.

Studiile arata ca tehnologia de acum a turbinelor eoliene ar putea produce cel putin de zece ori consumul actual de energie la nivel mondial.

S-a pus intrebarea, in studii anterioare, daca exista vreo piedica de natura fizica in alimentarea planetei cu energie eoliana. Noile studii, realizate independent, arata ca nu ar exista limite de acest fel.

Banii ar reprezenta, insa, o piedica. In momentul de fata, vantul este responsabil petru o mica parte din energia consumata in lume. Insa pretul scazut al gazelor naturale impiedica dezvoltarea energiei eoliene.

„Costurile pe care le-ar implica alimentarea in masa cu energie eoliana ar fi prea mari,” declara Henry Lee, profesor la Harvard University. ” In plus, toate turbinele eoliene necesare ar ocupa prea mult teren si ar necesita o dezvoltare dramatica a sistemului de transport de energie,” a mai adaugat el.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente