De ce sa alegem o crema bio pentru protectia solara

De ce sa alegem o crema bio pentru protectia solara

Toate produsele solare contin filtre impotriva radiatiilor UVA si UVB. Pentru cremele solare traditionale, filtrele sunt sintetice si sunt create in industria petrochimica. Intrucat se crede ca pot provoca probleme hormonale, cercetatorii au creat creme bio cu protectie impotriva soarelui.

Cremele solare biologice au filtre minerale, prin urmare sunt naturale. Acestea contin micropigmenti precum dioxidul de titan sau oxidul de zinc, care reflecta radiatiile solare.

Singura problema cu cremele solare bio este ca contin prea multe uleiuri esentiale, care pot provoca alergii pielii sensibile si pot lasa o pelicula alba pe piele. Pentru a preveni aceasta problema, producatorii au transformat micropigmentii in nanoparticule, insa nu se cunosc momentan prea multe despre efectele lor asupra sanatatii.

Ca masura de siguranta, organismul de certificare a produselor europene bio, Ecocert, a interzis nanoparticulele mai mici de 100nm: prin urmare, un produs certificat Ecocert nu prezinta niciun efect negativ asupra sanatatii.

Companiile producatoare au avut timp pana in decembrie 2010 sa schimbe formulele, insa nu toate au acceptat. Ca masura suplimentara de siguranta, se prefera cremele solare bio fara nanoparticule.

Folosirea cremelor bio este mai sigura si pentru mediul inconjurator, in specila pentru corali. 4.000 de tone de reziduuri ale cremelor solare clasice se depun in fiecare an pe recifele de corali. Cercetatorii au stabilit ca 10% din recife sunt deja afectate de aceste substante. O catastrofa ecologica, daca tinem seama de faptul ca recifele de corali sunt printre cele mai importante ecosisteme de pe planeta. Reziduurile chimice ramase in ape reduc si concentratia planctonului, un micro-organism marin aflat la baza lantului alimentar acvatic. Un dezastru care afecteaza intreaga biodiversitatea marina.

Cremele solare nu contin substante chimice, asa ca sunt inofensive pentru ecosistemul marin.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,330FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente