Prima expeditie a Asociatiei de Fotografie de Mediu si Ecologie

Proiectul “ Socorro 2015 ” vizeaza participarea pentru prima data a unor fotografi din Romania la un proiect international de fotografie subacvatica. Proiectul “Socorro 2015” vizeaza participarea pentru prima data a unor fotografi din Romania la un proiect international de fotografie subacvatica. Imaginile realizate in cadrul acestui proiect vor fi donate catre Pacific Manta Research…

Citește mai departe

Coralii din Marea Bariera, modificati genetic pentru a putea supravietui schimbarilor climatice

Cercetatorii vor „amesteca” specii de corali din diferite zone climatice intr-un proces de „evolutie asistata”, pentru a vedea daca astfel aceste animale vor reusi sa se adapteze mai repede temperaturilor crescande ale apei oceanului. Coralii din Marea Bariera, modificati genetic pentru a putea supravietui schimbarilor climatice (Imagine: Mediafax Foto/AFP) Agentia de cercetare marina a guvernului…

Citește mai departe
Unele specii de alge oceanice pot evolua rapid, ca s? se adapteze la înc?lzirea global?

Unele specii de alge oceanice pot evolua rapid, ca sa se adapteze la incalzirea globala

Algele marine pot evolua foarte rapid pentru a se adapta incalzirii globale, ceea ce arata ca unele forme de viata pot fi mult mai rezistente decat se credea in fata temperaturilor si aciditatii crescute ale aceanelor, potrivit unui studiu german publicat in Nature Climate Change, transmite Reuters. Evolutia este de obicei omisa in previziunile stiintifice…

Citește mai departe
Mai pu?ini poluan?i în apele din largul ?oastei de est a Australiei

O tulburare climatica a distrus coralii timp de 2.500 de ani

O tulburare climatica datorata variatiilor extreme ale curentului marin El Nino a provocat distrugerea recifelor de corali din estul Oceanului Pacific timp de 2.500 de ani, arata un studiu publicat joi in Statele Unite. Autorii studiului avertizeaza asupra unui risc similar reprezentat de actuala incalzire climatica, provocata in mare parte, potrivit oamenilor de stiinta, de…

Citește mai departe

Emisiile de carbon duc la o acidifiere a oceanelor fara precedent in ultimii 300 milioane de ani

Emisiile de carbon duc la o acidifiere a oceanelor fara precedent in ultimii 300 milioane de ani, crescand sansele de catrastrofa ecologica in urmatoarele decenii. Cand apa de mare devine prea acida, coralii si planctonul nu mai poate supravietui. Intrucat planctonul se afla la baza lantului trofic marin, disparitia lui va duce la o extinctie…

Citește mai departe

De ce sa alegem o crema bio pentru protectia solara

Toate produsele solare contin filtre impotriva radiatiilor UVA si UVB. Pentru cremele solare traditionale, filtrele sunt sintetice si sunt create in industria petrochimica. Intrucat se crede ca pot provoca probleme hormonale, cercetatorii au creat creme bio cu protectie impotriva soarelui. Cremele solare biologice au filtre minerale, prin urmare sunt naturale. Acestea contin micropigmenti precum dioxidul…

Citește mai departe

Top 5 animale care recicleaza

Printre animalele care recicleaza cel mai mult sunt paianjenii si pasarile. Toate speciile animale au roluri importante in ecosistemul si majoritatea recicleaza cate ceva de pe Pamant (spre deosebire de oameni). Cateva animale ies insa in evidenta prin faptul ca sunt extrem de productive si beneficiaza foarte mult de pe urma refolosirii materialelor, potrivit Discovery….

Citește mai departe

Coralii, ucisi de gazele cu efect de sera

Recifele de corali ar putea disparea in urmatorii 100 de ani din cauza aciditatii ridicate a apelor din oceane, generata de poluarea din aer. Cercetatorii arata ca distrugerea coralilor va avea efecte dramatice asupra vietatilor marine care ii folosesc ca loc pentru adapost sau pentru reproducere. Nivelul tot mai ridicat al emisiilor poluante de dioxid…

Citește mai departe

Pinguinii, recifele de corali si testoasele ar putea disparea, din cauza incalzirii globale

Pinguinii, balenele si delfinii, ursii polari, tigrii bengalezi, cangurii, testoasele, pescarusii, elefantii africani, cangurii si recifele de corali sunt cele zece specii care sunt in prezent pe cale de disparitie, ca urmare a incalzirii globale, a anuntat World Wide Fund for Nature (WWF). WWF a lansat, in cadrul campaniei internationale Earth Hour 2009, raportul „Climate…

Citește mai departe

Cea mai mare arie protejata, in Pacific

Zona de protectie marina infiintata de presedintele Bush are o suprafata totala echivalenta cu cea a Frantei. „Monumentele maritime nationale” cuprind Groapa Marianelor, atolul Rose din Samoa americana si un lant de insule din centrul Pacificului. America tocmai a stabilit „cea mai mare arie marina protejata din lume” in jurul insulelor sale din Pacific. Zona…

Citește mai departe

Recifele de corali sunt pe moarte

Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii a aratat la Poznan ca o cincime din recifele de corali ar fi disparut deja de pe Glob din cauza cresterii aciditatii oceanelor, aceasta din urma fiind legata de incalzirea globala, anunta news.yahoo. In prezent, toate recifele sunt amenintate de schimbarea climatica, au mai spus specialistii. Cantitatea de dioxid de…

Citește mai departe

Schimbarile climatice au provocat explozia biodiversitatii marine acum 460 milioane de ani

Un studiu publicat la 25 iulie 2008 in revista franceza Science afirma ca o schimbare climatica globala caracterizata prin diminuarea temperaturii oceanelor a stat la originea unei inmultiri si a unei diversificari a speciilor marine Numerosi cercetatori studiaza istoria climatica a Terrei pentru a intelege mai bine si mai ales pentru a putea prevedea consecintele…

Citește mai departe