Prima expeditie a Asociatiei de Fotografie de Mediu si Ecologie

Prima expeditie a Asociatiei de Fotografie de Mediu si Ecologie
Prima expeditie a Asociatiei de Fotografie de Mediu si Ecologie

Proiectul “ Socorro 2015 ” vizeaza participarea pentru prima data a unor fotografi din Romania la un proiect international de fotografie subacvatica.

Proiectul “Socorro 2015” vizeaza participarea pentru prima data a unor fotografi din Romania la un proiect international de fotografie subacvatica. Imaginile realizate in cadrul acestui proiect vor fi donate catre Pacific Manta Research Group, asociatie de protejare a speciilor marine care au ca scop monitorizarea si identificarea specimenelor de diavoli de mare(Manta Biostris), din arealul vizat.
Alin Miu

In 19 martie 2015, Alin Miu si Andrei Surugiu, membri ai ASOCIATIEI DE FOTOGRAFIE DE MEDIU SI ECOLOGIE ( AFME / WEPA – WILDLIFE ECOLOGY PHOTOGRAPHY ASSOCIATION), urmeaza sa porneasca in prima expeditie a asociatiei (in insulele SOCORRO din Oceanul Pacific) pentru a fotografia specii pelagice aparte si recife de corali unice in lume.

AFME – Asociatia de Fotografie de Mediu si Ecologie are misiunea de a contribui la conservarea mediului prin utilizarea fotografiei etice ca instrument de crestere a nivelului de constientizare si responsabilizare a maselor.

Proiectul “Socorro 2015” vizeaza participarea pentru prima data a unor fotografi din Romania la un proiect international de fotografie subacvatica. Imaginile realizate in cadrul acestui proiect vor fi donate catre Pacific Manta Research Group, asociatie de protejare a speciilor marine care au ca scop monitorizarea si identificarea specimenelor de diavoli de mare(Manta Biostris), din arealul vizat.

Activitatea de identificare fotografica este desfasurata de mai mult de 30 de ani de catre asociatie si pana in prezent sunt cunoscute doar 464 de exemplare de diavoli de mare(Manta Biostris). Dintre acestea doar 160 de exemplare au fost vazute de mai multe ori in arealul rezervatiei. Toate aceste exemplare au fost identificate prin activitati ale unor fotografi voluntari.

Scopul acestei prime expeditii este de a familiariza publicul larg cu peisajele subacvatice in toata splendoarea lor si, mai ales, cu pericolele la care sunt supuse de catre factorul uman. Obiectivul nostru este de a trage un prim semnal de alarma asupra speciilor pe cale de disparitie si asupra activitatilor comerciale care au loc in zona, punand astfel in pericol intregi specii de mamifere marine, diavoli de mare, pesti, broaste testoare, rechini etc.

Ulterior acestei expeditii vom realiza expozitii si seminarii care sa aiba ca scop dezbateri pe tema protejarii mediului subacvatic. La discutii vor fi invitate persoane care isi desfasoara activitatea in mediul guvernamental, nonguvernamental, de afaceri, academic, mass-media, publicitate si relatii publice.

Expeditia este sponsorizata cu aparatura fotografica Olympus prin MGT EDUCATIONAL SRL , unic distribuitor pentru Romania. Echipa va avea la dispozitie un aparat foto mirrorless Olympus OM-D E-M1 cu lentile M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40mm 1:2.8 PRO si M.ZUIKO DIGITAL ED 75-300mm 1:4.8-6.7 II.

Noul E-M1 ofera un mare grad de libertate de fotografiere, la acea calitate dorita. Foloseste standardul Micro Four Thirds si integreaza un numar impresionant de tehnologii sofisticate, cum ar fi senzorul Live MOS si procesorul de imagine TruePic VII, DUAL FACT AF, control WiFi extins de pe smartphone – toate cu o calitate remarcabila a imaginii, ridicand seria OM-D la un nivel cu totul nou.

Afost votata „Cea mai buna camera foto mirrorless cu obiective interschimbabile”in 2013,de catre DPREVIEW,si a primit distinctia „Produsul Anului”intr-un sondaj realizat in 2013 in randul cititorilor DPREVIEW.

Despre

ASOCIATIA DE FOTOGRAFIE DE MEDIU SI ECOLOGIE( AFME/WEPA) doreste sa alature abilitatile si talentele unor fotografi de renume din Romania si din lume in directia imbunatatirii eforturilor de conservare a ecosistemelor de pe intregul glob.

Misiunea AFME este de a contribui la conservarea mediului prin utilizarea fotografiei etice ca instrument de crestere a nivelului de constientizare si responsabilizare a maselor. Credem ca imaginile cu mesaje puternice, pe teme referitoare la mediul inconjurator, insufla publicului spiritul de conservare, cultiva respectul si interesul pentru acesta. Dorim ca prin actiunile asociatiei sa facilitam nasterea, sa consolidam procesul de dezvoltare a unei noi culturi/mentalitati bazate pe devoltare durabila prin implicare si interes fata de mediul inconjurator.

AFME:

Cod Fiscal: 34024276

Tel: +40744594362

Email:info@ wepa.ro

www.facebook.com/www.wepa.ro

www.wepa.ro

Pacific Manta Research Group se concentreaza pe actiuni de conservare a speciilor de diavoli de mare(Manta Biostris) din Pacificul de Est, ce include Arhipelagul Revillagigedo, cunoscut sub numele de Insulele Socorro. Asociatia are instalate trei statii de ascultarea, prin care monitorizeaza prezenta acustica a exemplarelor de diavoli de mare ce au montate sisteme de monitorizare.

Pacific Manta Research Group

Physical address: UC Davis Bodega Marine Lab – 2099 Westside Rd. – Bodega Bay CA 94923 U.S.A. http://pacificmantaresearchgroup.shutterfly.com/ www.facebook.com/PacificMantaResearchGroup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *