De ce sa alegem panourile solare cu tuburi vidate

De ce sa alegem panourile solare cu tuburi vidate
De ce sa alegem panourile solare cu tuburi vidate

Romania, dupa orientarea ei pe glob si clima de care dispune, este o tara favorizata din punct de vedere al soarelui cu respect al celorlalte tari din Europa. Pentru a utiliza raza de soare ca forta principala de energie, pentru fiecare metru patrat pe an, soarele emana 1.500 Kw de energie.

Montarea panourilor solare este facila si eficienta din punct de vedere al costurilor, cele mai intalnite fiind panourile solare cu tuburi vidate.

Spre deosebire de panourile solare plane, panourile solare cu tuburi vidate obtin rezultate bune chiar si pe timp innorat. Acest lucru este posibil deoarece tuburile vidate pot sa absoarba energia razelor infrarosii ce trec prin nori. Vantul si temperaturile joase nu afecteaza in aceeasi masura randamentul ca in cazul panourilor solare plane datorita izolatiei create de vid.

Tuburile vidate sunt cilindrice si pot urmari directia soarelui in mod pasiv pe intreaga durata a zilei. Razele soarelui cad perpendicular pe panou aproape toata durata zilei. Panourile solare plane nu pot urmari directia soarelui, iar randamentul lor maxim este doar atunci cand soarele cade perpendicular pe acestea. In restul zilei, soarele va cadea pe panourile solare plane sub un unghi, astfel radiatia absorbita de acestea este mult mai mica decat in cazul panourilor solare cu tuburi vidate.

Radiatia solara ce cade pe tuburile vidate este relativ constanta pe timpul zilei, fapt ce duce la maximizarea cantitatii de energie absorbita. Deoarece soarele cade perpendicular aproape tot timpul, se reduc pierderile datorate reflexiei.

Pentru mai multe informatii si pentru a beneficia si dumneavoastra de un astfel de sistem, intrati pe www.bewater.ro.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente