De ce sa-ti prepari singur compost?

Nu toata lumea este motivata sa-si prepare singura compostul.Iata ca de mai bine de un an eu am inceput sa-mi prepar compostul si sunt convins ca aceasta este deosebit de util, durabil si simplu pentru o persoana particulara sa realizeze acest lucru.

Avantajele prepararii compostului

Aceasta ofera un ingrasamant deosebit apreciat de catre plante, gradina de zarzavat, peluza, cand este imprastiat pe suprafata sau incorporat.Pacat sa nu ai suficient compost. Acest ameliorator deosebit de hranitor permite vegetalelor sa se apere mai bine impotriva agresiunilor externe. El este cu atat mai apreciat cand voi stiti ca acestea sunt propriile voastre reziduuri care au generat compostul.

Actiunea acesta limiteaza volumul deseurilor care trebuie tratate.In medie, aproape o treime din cosul vostru de gunoi este compus din deseuri care pot fi adaugate lazii voastre de compost.Mai degraba decat sa generati emisie de Co2, cu transportul si tratarea gunoiului menajer care cel mai adesea sfarseste la incinerator, mai bine sa faceti cativa pasi pentru a rasturna continutul in fundul gradinii voastre.In plus,este o metoda foarte economica.In cateva luni obtineti un humus natural care depaseste (pretuieste) din plin gunoaiele industriale pe care le gasiti adesea in magazinele pentru gradinarit.Mai mult nu sunteti obligati sa cumparati o lada cu compost, aceasta accelereaza procesul dar nu este indispensabila. Incovenientele prepararii singur a compostului

Sincer, eu nu prea le vad .Desigur, trebuie sa aveti reflexul de a aseza alaturi resturile menajere (coji de legume si fructe), dar va puteti usura munca utilizand un cos ermetic pe care sa-l goliti din cand in cand.Multe persoane se tem de mirosurile neplacute dar daca veti respecta cateva reguli simple, lada voastra cu compost n-ar trebui sa miroasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *