Debitul Dunarii la intrarea in tara, pe sectiunea Bazias, va fi in scadere

0
1219
Debitul Dunării la intrarea în ţară, pe secţiunea Baziaş, va fi în scădere
Debitul Dunarii la intrarea in tara, pe sectiunea Bazias, va fi in scadere

Debitul Dunarii la intrarea in tara, pe sectiunea Bazias, va fi in scadere, in urmatoarele 24 de ore, ajungand pana la 3.000 mc/s, cu 1.300 mc/s sub media multianuala a lunii august, in timp ce pe unele rauri cotele apelor vor fi in crestere, conform datelor emise, luni, de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Cotele apelor Dunarii la intrarea in tara

Astfel, pana marti dimineata, pe Dunare debitul la intrarea in tara (sectiunea Bazias) va fi in scadere (3.000 mc/s), la fel si in aval de Portile de Fier. Practic, cotele fluviului Dunarea, prognozate de catre hidrologi se vor situa sub media multianuala a lunii august, de 4.300 mc/s.

Totodata, pe rauri, debitele vor fi in crestere din cauza efectului combinat al precipitatiilor prevazute si propagarii pe raurile: Viseu, Iza, Tur, cursurile mijlocii ale Somesului, Muresului si Oltului, cursurile inferioare ale raurilor Crasna, Barcau, Crisul Repede, Crisul Negru, Trotus, Moldova, cursul mijlociu si inferior al Ialomitei, cursul superior si mijlociu al Bistritei si cursul superior al Prutului.

Potrivit sursei citate, in acest moment, in bazinele hidrografice nu se pune problema aplicarii ‘Planului de restrictii si folosirea apei in perioade deficitare‘.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.