Decizia privind autorizarea de catre CE a bicarbonatului de sodiu in prepararea micilor, amanata pana in iulie

Decizia privind autorizarea de catre CE a bicarbonatului de sodiu in prepararea micilor, amanata pana in iulie
Decizia privind autorizarea de catre CE a bicarbonatului de sodiu in prepararea micilor, amanata pana in iulie

Votul din cadrul Comitetului permanent pentru lantul alimentar si sanatatea animala (SCFCAH) privind autorizarea folosirii bicarbonatului de sodiu in prepararea micilor care trebuia sa aiba loc joi a fost amanat pentru luna iulie, au declarat surse concordante.

Votul din SCFCAH — comitetul permanent condus de Comisia Europeana (CE) si in care sunt reprezentate la nivel de experti statele membre — a fost amanat intrucat sapte state au fost nemultumite ca pe lista ce urma sa fie supusa votului nu s-au aflat decat cateva produse, printre care si micii romanesti. Intrucat nu exista o majoritate calificata, acordarea acestei exceptii nu a mai fost supusa la vot, iar producatorii care urmau sa beneficieze de ea vor avea de asteptat pana in luna iulie.

‘In final, votul nu a mai avut loc astazi. Intentia era de a vota astazi in SCFCAH asupra unui pachet de mai multi aditivi care sa fie autorizati pentru anumite produse traditionale, printre care si produsul romanesc mici. Urmatorul pas este reluarea discutiilor cu statele membre, chestiunea urmand sa revina pe agenda intr-una dintre urmatoarele reuniuni ale SCFCAH’, a declarat purtatorul de cuvant al CE in acest dosar, Roger Waite.

Amanarea votului din SCFCAH inseamna practic ca situatia actuala se va prelungi, respectiv micii vor putea fi in continuare produsi si comercializati in Romania, dar nu vor putea merge la export.

Conform sursei citate, dupa ce votul are loc in SCFCAH, Comisia trebuie sa inainteze textul adoptat Parlamentului European, respectiv Comisiei pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara (ENVI, care poate inainta obiectii. In conditiile in care votul din SCFCAH va avea loc in luna iulie, exceptiile privind utilizarea acestor aditivi in unele produse traditionale vor ajunge pe masa noului legislativ comunitar, format in urma alegerilor europene de la 25 mai.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente