Defrisarea de la Ciric, discutata in Parlament

Defrisarea de la Ciric, discutata in Parlament
Defrisarea de la Ciric, discutata in Parlament

Defrisarea de la Ciric ajunge in Parlament. Senatorul PDL Dumitru Oprea a cerut ministrului Mediului, Rovana Plumb, sa initieze in control la Primaria Iasi pentru a vedea de ce edilii nu s-au apucat de impaduriri, asa cum erau obligati prin lege cand au demarat proiectul de amenajare a zonei de agrement. In cadrul campaniei “Iasul, capitala verde sau oras al betoanelor?” le-am cerut si noi sefilor Primariei lamuriri in acest sens.

Senatorul PDL Dumitru Oprea critica din nou proiectul de modernizare a zonei Ciric.

Parlamentarul iesean a cerut Ministerului Mediului sa verifice de ce Primaria Iasi nu a facut impaduriri dupa ce a defrisat o suprafata mare de padure si sa ia masuri.

Dumitru Oprea, senator PDL: Am solicitat punctul de vedere al Ministerului, respectiv al doamnei Rovana Plumb, fiindca este o obligatie a Primariei ca acolo sa se impadureasca cele 40 de hectare si iesenii probabil ca au uitat un astfel de detaliu. Sunt specificate si locuri, si hectare: 20 plus 20. Asta este intrebarea pusa in esenta si, bineinteles, grija Ministerului pentru respectarea proiectelor finantate cu fonduri europene si locale.

Reperezentantii Primariei spun insa ca nu a fost vorba de defrisarea a 6 hectare de padure, asa cum sustine Oprea, ci doar de trei, alte trei fiind doar scoase din circuitul forestier si folosite pentru zonele de agrement, precum cea de de catarare in copaci.

Edilii sustin ca impadurirea a 20 de hectare de teren va incepe in aceasta toamna.

Sebastian Buraga, purtator de cuvant Primaria Iasi: Termenul este stabilit si impus din momentul in care s-a semnat contractul cu cei de la Directia Silvica cu privire la scoaterea din circuitul forestier a nu mai putin de 6 hectare. Noi, conform legii, trebuie sa replantam in alta parte alte 20. Termenul e la semnarea contractului este de 2 ani. Plantarile le vom demara incepand din aceasta toamna.

Impaduririle vor fi facute in zona C.A.Rosetti.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,336FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente