Delfinii din Mekong, pe cale de disparitie

Delfinii din fluviul asiatic Mekong sunt pe cale de disparitie in Cambodgia si Laos, din cauza prezentei ridicate a poluarii din apa, a avertizat, joi, Fondul Mondial pentru Natura (WWF).
delfinii din mekong
WWF a precizat ca in Mekong mai exista doar 64, pana la 76 de delfini Irrawaddy (Orcaella brevirostris), acestia fiind decimati de pesticide si de alti poluanti.

“Acesti poluanti sunt aruncati in cantitati mari in mediul inconjurator, iar sursa poluarii este susceptibila ca provine din mai multe tari traversate de Mekong” (Cambodgia, Laos, Birmania, Tailanda, Vietnam si provincia Yunnan), precizeaza intr-un comunicat Verne Dove, veterinar in cadrul WWF.

Potrivit AFP, organizatia, care a deschis deja o ancheta, a detectat niveluri extrem de ridicate de pesticide si de mercur in cadavrele a peste 50 de delfinide tinere. Acesti poluanti au distrus sistemul imunitar al mamiferelor, care au murit apoi din cauza infectiilor.

WWF a cerut crearea cat mai rapida a unui program de prevenire in favoarea delfinilor, mamifere considerate sfinte in Cambodgia si in Laos si care figureaza pe lista speciilor amenintate inca din 2004.

Sursa: Intact News

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente