Delhi scoate in afara legii pungile de plastic

A folosi o punga de plastic in Delhi, India, poate insemna o intemnitare de 5 ani. Oficialitatile din capitala Indiei au decis ca singura cale de a opri ascensiunea valului de poliester este de a scoate in afara legii punga de cumparaturi confectionata din plastic, informeaza Guardian.
gunoi in Delhi
Conform spuselor oficialitatilor folosirea, depozitarea si vanzarea pungilor de plastic de orice dimensiune vor fi interzise. Acest lucru inseamna ca vanzatorii, cumparatorii, hotelierii si chiar personalul spitalelor risca sa fie intemnitati pentru folosirea de pungi nebiodegradabile.
Pe masura ce economia s-a dezvoltat si moda vestica a mall-urilor a inflorit, in ultimii ani, orasul Delhi a inceput a se satura de pungile daunatoare.
Nu exista date exacte cu privire la folosirea pungilor de plastic in capitala dar ecologistii sustin ca sunt folositi mai mult de 10 metri zilnic. Nu numai ca strazile sunt presarate cu acestea, dar poliesterul se degradeaza in sute de ani si necesita consum de petrol pentru confectionare.
Acest proces de interzicere va fi implementat usor, dand astfel oamenilor timp sa treaca la folosirea pungilor de iuta, a celor de bumbac si de hartie.
Inaltele oficialitati au declarat in ziarele din India ca intentia nu este de a alarma populatia si ca masuri de pedepsire nu vor fi luate imediat. Se considera ca pe masura ce oameni vor constientiza ca utilizand pungi de plastic vor sfida tribunalul, acestia vor incepe sa foloseasca alte materiale. Primele luate in vizor sunt unitatile industriale de producere a pungilor din Delhi, care vor fi inchise.
Desi guvernul a fost initial de parere ca pungile de plastic sunt prea ieftine si convenabile pentru a se renunta la ele, autoritatile au fost convinse de catre ecologisti ca pungile umplu canalele de scurgere creand posibilitati de dezvoltare a malariei si a altor boli infectioase.
Exista dovezi ca interzicerea pungilor de plastic poate da rezultate. Astfel de masuri de interdictie au fost luate si de tari precum Rwanda, Bhutan sau Banglades.

Sursa: Guardian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *