Delikat cu E necunoscut

Delikat, pentru preparate din peste, are drept ingredient principal sarea, motiv pentru care trebuie evitat de persoanele care sufera de afectiuni renale si cardiovasculare.
delikat
Potentiatorul de aroma, monosodiu glutamat, are efecte adverse mai ales in cazul persoanelor cu maladii neurodegenerative, avertizeaza prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. De asemenea, trebuie evitat de femeile insarcinate si care alapteaza, copiilor, astmaticii, celor cu aritmii cardiace, celor cu maladii dermatologice. Producatorul nu explica ce tip de sulfiti a folosit incalcand legislatia in vigoare cu privire la etichetarea alimentelor.

ETICHETA

Sare (max.31%), legume deshidratate (ceapa, usturoi, rosii, telina), condimente 16,5% (ardei rosu, piper negru, chimen, marar, coriandru), pesmet (faina de grau, extract de drojdie), faina de grau, potentiator de aroma (monosodiu glutamat E621), ulei vegetal, extract de lamaie, zahar, aroma (sulfiti-nr. nu se specifica exact ce fel de sulfit ), antiaglomerant (dioxid de siliciu E551).

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *