Delta Dunarii – Concesionarea, partial anulata

0
321

delta4.jpgMult anuntata reconstructie ecologica a Deltei Dunarii a primit o noua sansa din partea Consiliului Judetean Tulcea. Desi in urma cu o luna autoritatile judetene hotarasera concesionarea a 120 de hectare din Delta, CJ a dat inapoi.

In contractele pe care le vor semna concesionarii va fi stipulat ca: „In situatia in care terenul concesionat este supus renaturarii, concesiunea inceteaza”. CJ Tulcea (dominat de liberali) votase in luna octombrie ca suprafete din incintele agricole Pardina (circa 103 hectare) si Carasuhat (aproximativ 20 de hectare) sa fie concesionate. Amenajarile au fost realizate prin lucrari de indiguire si desecare executate pana in anul 1989. Nici una dintre aceste lucrari nu a fost complet finalizata, ramanand neterminate lucrari precum realizarea sistemelor de desecare si evacuare a apei in exces, eliminarea totala a salciilor precum si a drumurilor de acces. Desi terenurile arabile sunt incadrate intr-un grad mediu de fertilitate, potentialul productiv al acestora este diminuat fie de excesul de umezeala in unele perioade, fie de seceta excesiva.

Terenurile concesionate de Consiliul Judetean Tulcea se afla in programul de refacere ecologica a Deltei Dunarii, intens mediatizat de guvernanti, dar care pana acum nu a fost urnit

Sursa: Jurnalul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.