Delta Dunarii, inventariata de o comisie de evaluare

Ziua Mondial? a Zonelor Umede, s?rb?torit? peste tot în lume în a doua zi a lunii februarie
Delta Dunarii, inventariata de o comisie de evaluare
Delta Dunarii, inventariata de o comisie de evaluare

Ministerul Mediului a supus dezbaterii publice un proiect de act normativ ce vizeaza inventarul patrimoniului Deltei Dunarii, iar documentul vine sa completeze o hotarare de Guvern aprobata in 2006. Practic, toate lacurile, cantoanele, insulele, terenurile, inclusiv zonele strict protejate, si cladirile aflate in administrarea ARBDD sunt evaluate la anumite sume de bani.

Prin document, „se aproba actualizarea valorilor de inventar ale unor bunuri imo­bile ce alcatuiesc domeniul public al statu­lui, aflate in administrarea Ministe­rului Me­diu­lui si Schimbarilor Climatice – Admi­nistratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, pentru aprobarea inventarului bunurilor din domeniul public al statului, cu modificarile si completarile ulterioare, ca urmare a evaluarii si reevaluarii acestora”.

Initial, toate bunurile inscrise in in­ven­ta­rul ARBDD, au primit o valoare simbolica de 1 leu: „Avand in vedere faptul ca Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii are in administrare bunuri imobile inregistrate cu valoarea de 1 leu, a fost intocmita o metodologie pentru evaluarea acestor bunuri. Propunerea de modificare a valorilor de inventar ale bunurilor imobile are la baza procesul verbal intocmit de catre comisia de evaluare”, se mai precizeaza in proiectul de hotarare.

In ceea ce priveste valoarea acestor bunuri, sediul ARBDD a fost evaluat la 5.774.411,33 de lei, Centrul de informare Sulina la 201.686,8039 de lei, zona strict protejata Grindul Chituc a fost evaluata la 23.000.000 de lei, iar Lacurile Razim, Zmeica si Golovita la 832.576.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *