Satu Mare: Investitie de 65 de milioane de euro intr-un parc fotovoltaic

Satu Mare: Investitie de 65 de milioane de euro intr-un parc fotovoltaic
Satu Mare: Investitie de 65 de milioane de euro intr-un parc fotovoltaic

O firma spaniola construieste in orasul Livada, judetul Satu Mare, un parc fotovoltaic de 135 de hectare, investitia ridicandu-se la 65 de milioane de euro.

Seful de santier, Filip Popescu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, ca parcul are o capacitate de 56 MW si va produce energie electrica pentru aproximativ 60.000 de locuinte.

“Parcul are o putere de 56 MW, ca marime este al saptelea din lume, pe o suprafata de 135 hectare. Investitia este de 65 de milioane de euro. Va fi gata in noiembrie, anul acesta vrem sa facem toate probele, va produce energie pentru 60.000 de locuinte”, a declarat Filip Popescu.

Dupa finalizarea investitiei la parc vor lucra aproximativ 15 persoane, pentru partea de intretinere a panourilor, dar si pentru intretinerea terenului.

“Cel mai mult ne intereseaza electricieni, ingineri, pentru inlocuirea panourilor, dar o sa avem oameni si pentru tuns iarba, intretinerea drumurilor. Cautam oameni de peste tot, dar cat mai aproape de Livada”, a precizat Filip Popescu.

Potrivit acestuia, amortizarea investitiei depinde foarte mult de soare, dar si le legislatiei, insa in general o asemenea investitie se recupereaza in 12-15 ani.

Primarul orasului Livada, Arthur Piricsi, a declarat pentru AGERPRES ca pe plan local o asemenea investitie inseamna foarte mult, urmand sa fie platite impozite.

“Doar pentru eliberarea autorizatiei de construire au platit o taxa de 250.000 de lei. A fost un avantaj foarte mare pentru ca am putut sa investim banii in alta parte. Impozitele le vor plati si in functie de puterea produsa, care depinde si de timp”, a declarat primarul.

Firma constructoare face parte din grupul Bester Generacion, care detine si majoritatea parcului, printre proprietarii mai fiind italieni si coreeni.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente