Depozite ilegale de deseuri petroliere

Comisarii Garzii de Mediu Harghita au descoperit, in Miercurea Ciuc, doua depozite subterane ilegale de deseuri petroliere, rezultate in urma derularii de afaceri cu produse petroliere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Primul rezervor descoperit abandonat in subteran a apartinut unei firme din localitate, care in prezent se afla in lichidare judiciara. Fostii proprietari, care nu mai sunt de gasit, au vandut terenul unei alte societati, care a identificat depozitul ilegal si a anuntat Garda de Mediu. Din cercetarile pe care le-am efectuat rezulta ca in zona respectiva s-au derulat afaceri cu produse petroliere: depozitare, transvazare si comercializare”, a declarat, vineri, comisarul sef al Comisariatului Judetean de Mediu (CJM) Harghita, Abos Gabriel.

Comisarii CJM Harghita au facut sesizare penala in acest caz, cercetarile fiind continuate de Politia Municipala Miercurea Ciuc.

„Intr-adevar, am primit o sesizare in acest sens si am solicitat, la randul nostru, o expertiza a deseurilor aflate in depozitul subteran, daca acestea sunt toxice si prezinta risc pentru mediu. Ancheta o desfasuram impreuna cu specialistii in protectia mediului”, a afirmat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Harghita, Gheorghe Filip.

Un al doilea depozit a fost depistat pe platforma CIM Harghita SA din Miercurea Ciuc.

„In acest caz abia am demarat cercetarile. Suntem in faza de verificari, am anuntat si Politia si vom inainta si sesizarea penala. Detalii vom fi in masura sa furnizam abia la finalul anchetei”, a adaugat Abos Gabriel.

Ancheta se deruleaza sub aspectul comiterii infractiunilor de neluare in evidenta a depozitelor toxice si abandonarea acestora.

Sursa: Ziua de Constanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *