Depozitul ecologic Albota – etapa a doua

Depozitul ecologic Albota - etapa a doua

Ieri, conducerea Servsal a semnat, la celula de la Abota, procesul-verbal pentru toate lucrarile efectuate in cadrul primei etape a proiectului „Managementul integrat al deseurilor solide in judetul Arges”. Aceasta prima parte, derulata pe fonduri ISPA, a vizat inchiderea gropii de gunoi si crearea primei celule ecologice la Albota, platforma de la Campulung, inchiderea gropii de la Mioveni, precum si o intreaga infrastructura de platforme de preluare a gunoiului in cea mai mare parte a judetului.
„Am semnat procesele-verbale ale investitiilor din prima etapa, mai raman de facut retusurile, iar noi trebuie sa profitam la maximum de infrastructura. Etapa a doua este in procesul de documentatie, am primit deja acceptul organismului intermediar si am realizat toate modificarile solicitate de minister, avand in vedere ca acum vom lucra cu fonduri de la POS Mediu, si nu pe fonduri ISPA de preaderare”, a explicat directorul Servsal, Gabriel Moiceanu.

Ce se face in etapa a doua?

Prima celula a depozitului ecologic Albota are o suprafata de 4,25 ha, avand o capacitate de 750.000 m3, cantitatea de deseuri ce pot fi relocate fiind de 432.000 m3. Cea de a doua etapa vizeaza zona de Sud – aglomerarea Costesti – si de N-V a judetului: Domnesti si Curtea de Arges.
La finalul investitiei, cu valoarea totala de 35.432.315,07 de euro, vor fi amenajate si 973 de platforme de colectare in comunele argesene. Din cele peste 35 milioane euro, 18.375.000 euro reprezinta fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene, prin Masura ISPA, 6.1250.000 euro reprezinta cofinantare de la Consiliul Judetean si 10.932.315,07 – suma alocata de la bugetul de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *