Depozitul ecologic de la Moara, judetul Suceava

Depozitul ecologic de la Moara, judetul Suceava
Depozitul ecologic de la Moara, judetul Suceava
Depozitul ecologic de la Moara, judetul Suceava

Depozitul ecologic de la Moara prima investitie din cadrul proiectului “sistem integrat de management integrat al deseurilor” finantat din fonduri europene este aproape de finalizare.

Lucrarile au fost demarate in vara anului 2010 si au fost preluate din toamna anului 2012 de consortiul format din firma suceveana „General Construct”, grupul „Efacec” din Portugalia si filiala din Bucuresti a companiei. Contractul in valoare de 27,24 de milioane de lei, fara TVA, a prevazut construirea unei statii de tratare a levigatului, a unei statii de sortare a gunoiului, si a unei platforme de colectare a deseurilor. Consiliul Judetean Suceva care este beneficiarul investitiei urmeaza sa desemneze un operator pentru gestionarea gropii de gunoi de la Moara.

La Moara vor fi transportate deseurile colectate din localitatile din zona de ses a judetului. Deseurile menajere produse in zona de munte vor fi procesate la depozitul ecologic care se afla in constructie la Pojorita. Aici lucreaza tot un consortiu compus din firmele « Bilfinger” din Austria si Concret Construct din Gura Humorului. Sistemul integrat de management al deseurilor in judetul Suceava mai prevede construirea unui numar de cinci statii de transfer si a 1.300 de platforme de depozitare.

Investitiile in sistemul integrat de management al deseurilor beneficiaza de finantare europeana atrasa din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Sectorial Mediu ce depaseste 260 de milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *