Prefectul despre actiunea de salubrizare initiata de el: Sigur ca nu e corect sa mergem noi sa ranim

Prefectul despre acţiunea de salubrizare iniţiată de el: Sigur că nu e corect să mergem noi să rânim
Prefectul despre actiunea de salubrizare initiata de el: Sigur ca nu e corect sa mergem noi sa ranim
Prefectul despre actiunea de salubrizare initiata de el: Sigur ca nu e corect sa mergem noi sa ranim

Angajatii din institutiile statului vor participa, vineri, la o actiune de salubrizare initiata de Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud. „Sigur ca nu e corect sa mergem noi sa ranim, dar toti impreuna trebuie sa facem ceva fiindca toti traim aici”, si-a motivat prefectul Ioan Tintean decizia.

„Daca tot lasam si nimeni nu mai sensibilizeaza, asa raman lucrurile. Sigur ca nu e corect sa mergem noi sa ranim, dar toti impreuna trebuie sa facem ceva fiindca toti traim aici. Cum ne gospodarim curtea asta, a judetului, e treaba noastra, a tuturor. Acum nu putem sa nu facem nimic si sa tot amendam. Prin actiunea pe care o desfasuram sensibilizam opinia publica si va scadea intensitatea imprastierii gunoaiele”, a spus prefectul.

Ioan Tintean a amintit ca se aplica si sanctiuni: „Faptul ca Garda de Mediu l-a amendat pe primarul orasului Singeorz-Bai nu inseamna ca aplicam legea? Am trimis o armata intreaga la Dobric ca sa curete zona aceea de piei si se lucreaza acolo cu buldozerele, in draci. Toate aceste eforturi conjugate duc la rezultate”.

la randul lui, subprefectul Ovidiu Frent a spus ca institutiile statului nu isi vor intrerupe activitatea vineri cand se va organiza actiunea de salubrizare.

„Noi am dat o circulara catre toti sefii de institutii ca, pe baza de voluntariat, sa se inscrie la aceasta actiune urmand sa recupereze ziua de lucru si fara sa afecteze relatiile cu publicul. Nu vor fi inchise institutiile”, a spus Frent.

Prefectul Ioan Tintean i-a anuntat pe sefii de institutii ca vor fi informati din timp ce comuna le revine pentru salubrizarea din data de 8 mai.

„In 8 mai vom repeta acea actiunea de adunat gunoaie, impreuna cu dumneavoastra, pentru un mediu curat in judetul nostru. Vom incepe la ora 9.00 si vom termina la ora 14.00. Nu ne propunem sa adunam tot, dar, simbolic, sa mai dam dovada inca o data ca, in fruntea institutiilor judetului exista oameni responsabili care doresc sa aiba un judet curat, un mediu ambient placut omului, traitorului din judetul nostru”, a spus Ioan Tintean.

Tot prefectul a spus ca in ziua respectiva Liviu Tanase de la Vitalia „are disponibilitatea sa fie sunat pe orice problema, sincopa, legata de transportul sacilor cu gunoaie din zona primariilor unde va fi repartizata fiecare institutie”, iar Florin Gaurean, directorul care raspunde de procesare la groapa de la Tarpiu, va primi fiecare masina cu „documentele necesare”.

„Conform traditiei, Jandarmeria, ISU, poate si Politia sau alte institutii unde sunt barbati ne vor ajuta la partea dupa ora 14.00 cand se incheie adunatul ca sa nu ne trezim ca raman sacii netrimisi la groapa de gunoi, dupa care la ora 18.00, incheiem activitatea si, fiind si vineri, fiecare se retrage acasa. Cam asa vor decurge lucrurile”, a spus Tintean.

Anul trecut, actiunea de ecologizare din 9 mai a fost un succes, la depozitul ecologic de la Tarpiu fiind colectate in doua zile aproape 50 de tone de gunoaie.

In mod normal, institutiile statului sunt cele vinovate pentru ca in judet inca mai sunt gunoaie aruncate aiurea deoarece au de partea lor legi pe care nu le aplica. Drept urmare, daca nu sunt in stare sa ii amendeze pe necivilizati, nu au decat sa stranga dupa ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *