Descarcarea software-ului online genereaza de opt ori mai putine emisii de gaze cu efect de sera decat cumpararea aceluiasi produs dintr-un magazin, potrivit unui studiu recent al Microsoft.
download
“Calculating Business Value and Environmental Benefit of Digital Software Distribution” Microsoft, alaturi de Accenture si WSP Environment and Energy, a studiat ciclul vietii produselor sale software, concentrandu-se asupra emisiilor generate de materialele brute, productie, distributie, folosire si aruncare. Compania a analizat 10 milioane de pachete Office 2007, vandute atat online cat si prin magazine.

Cercetatorii au descoperit ca prin descarcarea online a unui soft se evita eliberarea in atmosfera a unei cantitati de emisii egala cu cea a consumului de electricitate a 7.715 gospodarii americanie sau cu emisiile a 13.008 masini, intr-un an.

Cel mai mare impact il au transportul si ambalajul, incluzand DVD-ul, plasticul, cartonul si materialele folosite la imprimare. Transportul clientilor catre si de la magazin a fost inclus si el in calcule.

Office 2007 se poate descarca de pe site-ul Microsoft inca din 2007. Compania estimeaaza ca 80% din vanzarile acestui sistem de operare se realizeaza in mod traditional, prin magazine.

Studiul companiei, “Calculating Business Value and Environmental Benefit of Digital Software Distribution”, poate fi descarcat aici, pentru mai multe detalii.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here